Запорізький веслувальник привіз чотири медалі Європейських Ігор Майстрів

 

Як ми вже розповідали, в Турині відбулися ІV Європейські Ігри Майстрів, де успішно виступили запорізькі представники ветеранського спорту. Окрім нагород від гандболістів та легкоатлетів, маємо і чотири медалі від представника академічного веслування.

Переможець численних міжнародних ветеранських стартів Олександр Ляпін цього разу привіз до Запоріжжя два золота і два срібла European Masters Games.

У парній четвріці запоріжець став чемпіоном серед спортсменів 43-50 , та виграв срібло у віковій категорії 50-55.

Також здобув золото у четвірці без стернового серед спортсменів 55-60, та срібло у вісімці, серед спортсменів вікової категорії 50-55.

Щоправда боротися за медалі довелося в складних умовах, адже академічне веслування технічний вид спорту, в якому від інвентаря багато що залежить. А в Турині з цим питанням було складно.

  • При реєстрації організатори обіцяли нормальну оренду човнів. В результаті, після місяця переговорів і нервів привезли «Емпахер» 2005 року з «убитими» веслами, на таких в Італії навіть діти не тренуються. Та ще й здерли за це по 200 євро за гонку … Такого не було ще жодного разу за стільки років виступів на ветеранських змаганнях , — розповів Олександр Ляпін.

Втім українці переконливо підтвердили, що головне у спорті – майстерність! І ми щиро вітаємо Олександра з черговими високими досягненнями!

 

«ЗА!спорт»