Костянтину Рураку — 50: Чим цей тренер і спортсмен увійшов в історію Запоріжжя

Сьогодні, 9 квітня,  відзначає 50-річний ювілей Рурак Костянтин Михайлович Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України, який має надзвичайні досягнення як у спортивній, так і в тренерській кар’єрі і більшість з них пов’язані із Запоріжжям.

Він фіналіст Олімпійських Ігор 1996 (4 місце естафета 4х100), учасник Олімпійських Ігор 2000 року. Чемпіон Європи в естафетному бігу (2002), неодноразовий чемпіон України з бігу на 100 та 200 м, чинний рекордсмен України в бігу на 60 метрів. Також Костянтин Михайлович — тренер бронзових призерок Олімпійських ігор, призерок чемпіонату світу та чемпіонок Європи Марії Рємєнь та Олесі Повх. Зараз його вихованці теж представляють Україну на найпрестижніших змаганнях планети – чемпіонатах Європи та світу, й Олімпійських Іграх – Катерина Карпюк, Микита Барабанов, Андрій Васильєв є одними з лідерів збірної України.

«ЗА!спорт» від душі вітає Костянтина Михайловича з ювілеєм! Бажаємо довгих, щасливих і плідних років життя!

З нагоди Дня народження наставника пропонуємо пригадати інтерв’ю Костянтина Михайловича, про його спортивний і життєвий шлях

Константин Рурак: Легкая атлетика — это творчество