Легкоатлет із Запоріжжя здобув три золоті медалі Європейських Ігор Майстрів

 

 

З 26 липня по 4 серпня в італійському Турині пройшли четверті  Європейські Ігри Майстрів  (European Masters Games). Змагання проходили у 29 видах спорту, в тому числі і легкій атлетиці. Українська збірна чудово проявила себе на континентальній ветеранській «олімпіаді», здобувши 10 золотих, 6 срібних і 10 бронзових медалей.

Три золота приніс Україні спортсмен із Запоріжжя Віталій Маринич, який виступав у віковій групі 30-35 років.

Першим випробовуванням спортсмена стала нестандартна дистанція – вертикальний забіг в Альпах на висоті ~ 1500 метрів на рівнем моря, який включав в себе 2800 метрів та 4000 сходинок із набором висоти 650 метрів (це приблизно, як забігти на дві Ейфелеві вежі по 4000 сходинок). Із завданням українець впорався відмінно, виборовши перше місце у своїй віковій групі.

Наступною дистанцією була 800-метрівка, яку Віталій вважав основною для себе.

—          На 800 метрів була направлена основна підготовка, але після сходинок ноги були не зовсім легкі і більшу частину дистанції я тримався в середині групи, а за 200 метрів і до самого фінішу вийшов вперед і так фінішував першим, — ділиться враженнями Віталій.

 

Результат, який приніс спортсмену золото на 800-метрівці — 2:14.43.

Заключним видом на Європейських Іграх майстрів для Віталія став біг на 10 км, який проходив у в передмісті Турина по пересіченій місцевості, де спортсмен із Запоріжжя показав час 36:53 хв.

 

  • Знову це був тактичний біг до останнього кілометра і третя перемога! – розповідає Віталій.

 

Зазначимо, що Віталій Маринич родом із Запоріжжя, і ще й досі прописаний в рідному місті, хоча останнім часом живе у Києві. Легкою атлетикою почав займатися у СДЮШОР «Металург», під керівництвом тренера Сергія Макаровича Федченка. Віталій має звання Майстра спорту України. Є неодноразовим чемпіоном і призером чемпіонатів України. Учасник Кубка Світу, переможець міжнародних пробігів і марафонів. Як зазначає сам легкоатлет, за свою спортивну кар’єру двічі оббіг « навколо землі».