Важкоатлетка Анастасія Манєвська приносить Запоріжжю історичні нагороди Кубка світу

У Тайланді відбувся Кубок світу з важкої атлетики. Вперше в історії незалежної України три медалі цих змагань виборола спортсменка із Запоріжжя. У ваговій категорії до 87 кг Анастасія Манєвська стала володаркою бронзи у сумі двоборства, а також бронзових медалей у ривку та поштовху.

У ривку чинна срібна призерка Європи зуміла підняти 105 кг. У цій дисципліні попереду Анастасії фінішували чемпіонка світу-2022 Зольфрід Коанди і представниця Північної Кореї Кім Ин Джу. У поштовху запоріжанка Анастасія Манєвська стала єдиною учасницею, яка виконала три вдалі спроби: 124, 126 та 129 кг. У сумі двоборства спортсменка показала – 234 кг, таким чином здобув третю для збірної бронзову нагороду.

«Історичний факт для Запорізького регіону, а саме для важкої атлетики! Три бронзові нагороди Кубку світу з важкої атлетики 2024 року – це перші нагороди світового рівня за роки незалежності України які отримали Запорізьку прописку», – зазначив тренер Анастасії заслужений тренер України Анатолій Орлов.

Відзначимо, що Анастасія тричі виборювала срібні медалі дорослих чемпіонатів Європи, а також була чемпіонкою Європи серед молоді. Торік травма завадила Манєвській завершити виступ на чемпіонаті світу – атлетка виборола малу бронзу у ривку, але на цьому була змушена припинити змагання.

За матеріалами Суспільне.Запоріжжя