Запорізькі спортсмени вступають в боротьбу за медалі II Європейських Ігор

 

Сьогодні у столиці Білорусі Мінську стартують II Європейські ігри. Урочиста церемонія відкриття мультиспортивного  форуму відбудеться на стадіоні «Динамо», а самі  змагання триватимуть до 30 червня на 12 аренах Мінська.

 

Учасниками Європейських Ігор  стануть понад 4 тисячі спортсменів з 50 країн, які розіграють 199 комплектів нагород в 15 видах спорту, а також ліцензії на Олімпійські ігри-2020 на Токіо (Японія). Кваліфікаційними на Ігри XXXII літньої Олімпіади стануть змагання в 8 видах спорту.

 

Україна на Європейських іграх-2019 представлятимуть близько 200 спортсменів, які виступлять в 22-х дисциплінах всіх видів спорту. В тому числі і вісім представників Запорізької області:

 

Баскетбол 3х3

Бокс

  • Дмитро Замотаєв

Греко-римська боротьба

  • Жора Абовян

Дзюдо

Легка атлетика

Самбо

  • Станіслав Бондаренко

 

Нагадаємо, на перших в історії Європейських іграх в 2015 році в Баку (Азербайджан) українські спортсмени завоювали 46 нагород (8 золотих 14 срібних, 24 бронзових) і стали 6-ми за кількістю медалей, посівши 8-е загальнокомандне місце серед 50 країн Європи. Запоріжці тоді здобули чотири медалі. Золото — Інна Черняк (дзюдо), срібло — Жан Беленюк (боротьба греко-римська), бронза — Дмитро Замотаєв (бокс), Маргарита Джусова (стрибки у воду).

 

«ЗА!спорт»