Парвіз Насібов виборов ліцензію на Олімпійські Ігри у Парижі

В Баку відбувся  європейський кваліфікаційний турнір з трьох видів боротьби. У змаганнях борців греко-римського стилю представляли Україну двої запоріжців — Парвіз Насібов та Олексій Масик.

До вечірньої сесії змагань, яка дає можливість змагатися за омріяну перепустку до Парижу, пробився Парвіз Насібов, який є

Срібний призер Олімпійських ігор-2020, Парвіз Насібов, не втратив свій шанс на поїздку до Парижу.

На своєму турнірному шляху наш борець у вазі до 67 кг здолав двох опонентів: спершу болгарина Амаєва (5:1), а згодом норвежця Торесена (2:1). Щоб здобути олімпійську ліцензію Парвізу необхідно було здолати вкрай непростого суперника у вечірній сесії — угорця Ванцза. У неймовірно напруженому протистоянні із рахунком 5:4 українець зміг перемогти опонента!

Парвіз став єдиним українцем, який на цих змагання здобув ліцензію у греко-римській боротьбі.

Олексій Масик для участі в цьому турнірі скинув  понад 7 кг ваги, щоб поборотися за олімпійську ліцензію у ваговій категорії до 60 кг. Однак вже у першому поєдинку в суперники запоріжцю дістався  чинний чемпіон Європи в цій вазі, азербайджанський борць Михат Мамедлі. Боротися з «хазяїном килима», та ще й найкращим борцем Європи було непросто. Олексій програв, однак гідно вишлядав у цьому поєдинку.