Карина Колеснік посіла друге місце на Кубку Європи з сумо

 

У Польському місті Картошин пройшов Кубок Європи з сумою У складі збірної України виступала на змаганнях і лідерка спортивного клубу «ХортА» — дворазова чемпіонка світу Карина Колеснік.

На польському дохьо вихованка ЗТУ Романа Білки вперше виступила у новій ваговій категорії – 73 кг. Справа в тому, що вже цієї осені в Японії відбудеться чемпіонат світу з сумо, де за регламентом в кожній вазі може виступати лише один представник від кожної країни. У традиційній категорії Карини, до 65 кг, на чемпіонат світу від України вирушить більш досвідчена і старша спортсменка – багаторазова чемпіонка світу, переможниця Всесвітніх Ігор Аліна Бойкова. Аби і Карина не пропускала світову першість, тренерський штаб збірної України вирішив відправити талановиту дніпрорудненську спортсменку на змагання в іншій віковій категорії. «Тест-драйв» нової ваги відбувся у Польщі на Кубку світу. Карина впевнено показала себе і в новій категорії – вигравши п’ять поєдинків, поступилася за перше місце суперниці з Польщі. Що цікаво, суперниці зустрічалися у першому колі, і тоді сильнішою була українка. Ми попросили наставника спортсменки, ЗТУ Романа Олексійовича Білку, прокоментувати дебют Карини у новій ваговій категорії.

 

  • Для дебюту у новій вазі, Карина виступила чудово! За швидкістю вона обіграє суперниць, але фізику не обдуриш — за об’ємами, за масою їй ще складно з ними тягатися. Втім, на п’ять перемог  лише один програш – я вважаю хороший показник! — каже Роман Білка.

 

Попереду у Карини Колеснік підготовка до чемпіонаті світу з сумо, який 12-13 жовтня відбудеться на батьківщині цього єдиноборства, а японському місті Осака.

 

СК «ХортА»

 

https://www.facebook.com/sckhorta/videos/643939132776476/