«Прометей» відкриває рахунок у фінальній серії із «Запоріжжям»

У домашньому матчі команда з Кам’янського використала всі свої сильні сторони

9.06.2021. Суперліга Паріматч. Фінал. Перший матч. БК «Прометей» – БК «Запоріжжя» 85:57 (21:20, 21:14, 23:9, 20:14)

«Прометей»: Сидоров (8 ), Липовий (6), Стефенс (3 + 8 підбирань), Петров (14 + 6 передач + 3 перехоплення + 3 підбирання + 2 блок-шота), Еванс (10 + 9 підбирань) – старт; Вон (18), Лукашов (10 + 7 підбирань + 5 передач), Луценко (6), Беліков (4), Маєрс (3), Клімов (3), Пирогов
Тренер: Міленко Богічевич

«Запоріжжя»: Кеффі (10 + 6 передач), Сізов (8 ), Мальчевський (5), Грицак (16 + 6 підбирань + 4 перехоплення), Тихонов (4 + 13 підбирань) – старт; Міхєєв (11 + 5 підбирань + 3 передачі), Тітов (2), Морозов (2), Маяускас (3 підбирання), Рагімов.
Головний тренер: Валерій Плеханов

Перший матч фінальної серії плей-оф Суперліги баскетболісти «Запоріжжя» розпочали впевненіше. За рахунок більш якісної гри в захисті утворилася незначна перевага в рахунку – 11:6. Склалося враження, ніби й не було п’ятого матчу півфінальної серії триденної давнини в Києві та важкої дороги після нього. Команда діяла чітко і зосереджено на обох половинах майданчика, стримуючи «Прометей».

Проте в подальшому невідновлений фізичний та психологічний стан гравців «Запоріжжя» серйозно позначиться на ході поєдинку. Із середини чверті ініціатива почала переходити до «Прометея». Важливі триочкові на цьому відрізку влучив Денис Лукашов. Паралельно господарі поліпшували стан справ у захисті. У складі «Запоріжжя» неочікувано статус снайпера взяв на себе Андрій Грицак. Він був точним з периметра в обох випадках. «Прометей» мінімально виграв стартову чверть – 21:20, але почав діяти значно впевненіше і агресивніше. У «Запоріжжя» не ладналося з реалізацією. Якщо в другій чверті за рахунок захисту ситуація була ще не критичною, навіть зважаючи на відсутність влучань з гри Сізова і Тихонова та набраних очок від Маяускаса, то після великої перерви «Прометей» отримає повну домінацію.

Повернення після травми Рашада Вона принесло господарям додаткові опції у вигляді 18 набраних очок. Американський захисник став одним з головних героїв важливого ривка у третій чверті. Виграний відрізок 23:9 фактично «закрив» перший матч фінальної серії. Команда Міленко Богічевіча грала в свій улюблений баскетбол: швидко в нападі, агресивно в захисті, у рівній мірі навантажуючи «фарбу» та кидки з периметра. У «Запоріжжя», навпаки, кілька гравців випадали, через що шансів залишалося все менше. Дивував лише Андрій Грицак, який на той момент мав чотири влучання з периметра, що є особистим рекордом молодого форварда в дорослій кар’єрі. На жаль, партнери по команді похизуватися пристойним відсотком реалізації не могли, що власне й призвело до невтішної різниці «-22» перед заключною чвертю.

У такій ситуації Валерію Плеханову нічого не залишалося, як надати відпочинок лідерам наприкінці гри і особливо, Майку Кеффі, який посилив своє пошкодження. «Прометей» впевнено довів справу до перемоги – 85:57. Як і в півфіналі, ситуація повторилася. Запоріжці просто морально і фізично не встигли відновитися до першого матчу нової серії, граючи короткою ротацією. Тепер буде лише один день відпочинку, після його 11 червня матч номер два фінальної серії у Кам’янському 11 червня о 18:00.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»