Четверо запорізьких футболістів стартують на Євро, у складі збірної України

 

Вже сьогодні 11 червня матчем, Італія – Туреччина стартує чемпіонат Європи з футболу. національна збірна України розпочне свій шлях на Євро у неділю – 13 червня.

Нагадаємо, через світову пандемію змагання перенесли із літа  2020 на літо 2021 рік. Підопічні Андрія Шевченка проведуть поєдинки проти збірної Нідерландів, Австрії та Північної Македонії. Для запоріжців це Євро є дуже знаковим, бо одразу четверо вихованців запорізького футболу – Сергій Сидорчук із «Динамо», Тарас Степаненко та Сергій Кривцов із «Шахтаря» та Едуард Соболь із бельгійського «Брюгге» поїхали разом із командою на чемпіонат.

 

Так для Едуарда Соболя це буде перше Євро у складі національної збірної, останній товариський матч проти збірної Кіпру продемонстрував що лівий захисник у прекрасній фізичній формі, хоча до цього і була інформація від Андрія Шевченка, що у Едуарда проблеми зі здоров’ям, але ми всі сподіваємось що він допоможе збірній на Євро!

Сергій Сидорчук – провів свій найкращий сезон у «Динамо» і зараз перебуває у, напевно, найкращій для нього формі. Для спортсмена це буде вже другий чемпіонат Європи! Сергій разом зі збірною брав участь у провальному для України Євро 2016.

Тарас Степаненко – надійний, опорний півзахисник збірної та «Шахтаря». У другій половині чемпіонату пропустив кілька матчів клубу через травму. Проте останній поєдинок за збірну показав, що Тарас у відмінній фізичній формі. Для нього це буде друге Євро в кар’єрі. Запорізьких футболіст вже брав участь у Єво 2016 і навіть був внесений у розширену заявку на Євро яке проходило в Україні. Однак в основну заявку Тарас не потрапив.

Сергій Кривцов – незмінний основний центральний захисник збірної України та донецького «Шахтаря». Проте цього року гарну конкуренцію йому складе молодий 18-ти річний динамовець Ілля Забарний. Для Сергія це друге Євро! Нагадаємо що Кривцов є чемпіоном Європи у складі U19 (Євро проходило в Донецьку та Маріуполі у 2009-му році)

Хочеться також відзначити що свого часу до лав національної збірної запрошувалися такі футболісти як Максим Коваль, на той момент воротарю було лише 19 років та Євген Хачеріді (обидва були у заявці на домашньому Євро). Олексій Гай (провів у футболці синьо-жовтих 29 ігор), Віталій Вернидуб зіграв один матч, Станіслав Богуш (воротар київського «Динамо») вийшов на поле у складі збірної двічі як і Ігор Лучкевич,  а Володимир Польовий відіграв п’ять поєдинків.

Хочеться щоб для всіх наших вихованців цей чемпіонат Європи був вдалим! Ми віримо у перемогу нашої команди!

 

Юлія Новицька, спеціально для «ЗА!спорт»

ФОТО з офіційної сторінки Української асоціації футболу у соцмережах, та із офіційного акаунту Сергія Кривцова у інстаграмі.