БК «Запоріжжя» розпочинає чемпіонат із сенсаційної перемоги над БК «Прометей»

Вражаючий результат у стартовому матчі сезону

7.11.2020. Суперліга Паріматч. БК «Прометей» – БК «Запоріжжя» 69:78 (20:22 14:16, 16:20, 19:20)
«Прометей»: Лукашов (12 + 11 передач + 4 перехоплення), Рід (8), Бєліков (11 + 5 підбирань), Антипов (3), Майєрс (12 + 9 підбирань) – старт; Луценко (11), Петров (8), Сидоров (2 + 4 підбирання), Шакур (2). Головний тренер: Віталій Черній

«Запоріжжя»: Кеффі (21 + 10 передач), Форчун (19 + 9 підбирань), Мальчевський (13 + 4 підбирання), Грицак (6 + 8 підбирань + 3 перехоплення), Маяускас (14 + 5 підбирань) – старт; Міхєєв (1 + 5 підбирань), Тихонов (4), Морозов, Тітов. Головний тренер: Валерій Плеханов


Обидві команди підійшли до стартового матчу сезону із втратами, тим не менш «Прометей» все одно вважався явним фаворитом зустрічі. Як виявилось, букмекерські котирування аж занадто переоцінили кам’янський клуб. Відсутність Олександра Липового, Ді Джея Стефенса і Сергія Приймака навряд чи може бути виправданням настільки беззубої гри «Прометею». Так, команда Віталія Чернія в якийсь момент відійшла від тренувального графіка, залишилася без ігрової практики майже на місяць, але запоріжці переграли «прометївців» за всіма статтями.
Зі старту тон на майданчику задали легіонери: у господарів Маркіз Рід набрав перші очки в сезоні, натомість у гостей ще більш вагомо відповіли Кеффі та Форчун. Саме американські легіонери «Запоріжжя» зробили так, щоб перевага гостьової команди набула чітких обрисів. Ще в першій чверті Кеффі набрав 9 очок, Форчун – 8. Пресинг запоріжців з ефективним балансом захисту та атаки змусили «Прометей» опинитися у ролі наздоганяючих. При цьому гравці кам’янському клубу робили забагато втрат (статистика до великої перериви – 12/5).
Команда Валерія Плеханова грала без Олександра Сізова, але з відновленим Аурімасом Маяускасом. Динамічна пара Кеффі-Форчун задала стиль у нападі, Віталій Мальчевський додав вогню з периметра, а Маяускас і Грицак непогано боролися за підбирання. У захисті спрацювала ставка Валерія Плеханова на здвоювання в посту, що власне і приводило до втрат гравцями «Прометея».
Запоріжці виграли стартову чверть і зберігали лідерство за підсумком другої. Після великої перерви гості досягли максимальної різниці в рахунку: Віталій Мальчевський записав на свій рахунок п’ять очок поспіль, естафету бомбардування ворожого кошику підхопив Майк Кеффі. Дві дальні «бомби» призвели до сенсаційних цифр на табло – 37:51. Результативність та клас Дениса Лукашова трохи покращили настрій господарям перед вирішальною чвертю. Відіграти вісім очок було цілком реальним завданням.
Однак навіть коли Грицак і Маяускас опинилися на чотирьох фолах, а запоріжці пропустили ривок суперника, після якого різниця складала лише три очки, команда Валерія Плеханова зуміла ще раз проявити свій переможний характер. Запоріжці зуміли закрити 3-секундну зону, перестали робити втрати в простих ситуаціях, а два триочкових Форчуна і два м’ячі з-під кільця від Андрія Грицака остаточно деморалізували суперника. Таким чином БК «Запоріжжя» у стартовому матчі Суперліги 2020/21 здобуло сенсаційну перемогу над одним із фаворитів сезону!
Наступні ігри Суперліги Паріматч наша команда проведе вдома 16 і 18 жовтня з «Одесою» і «Хіміком» відповідно. Уболівальники мають можливість побачити наживо гру оновленого БК «Запоріжжя» та насолодитися баскетбольним видовищем найвищого рівня у красені палаці спорту «Юність». Квитки вже у продажу.
Прес-служба БК «Запоріжжя»