Галина Тарасова – друга дзюдоїстка країни за підсумками року

Федерація дзюдо України оприлюднила національні рейтинги кращих спортсменів, тренерів та федерацій, за підсумками виступів на національних та міжнародних змаганнях у 2019 році.

У жіночому рейтингу високе друге місце посідає запорізька спортсменка Галина Тарасова (очолює національний топ дворазова чемпіонка світу Дар’я Білодід).

2019-го Галина була дев’ятою на чемпіонаті світу, п’ятою на чемпіонаті Європи, здобула бронзу Кубка Європи, була п’ятою на сьомою на турнірах світових серій Гран Прі та Великий Шолом. Тренує дзюдоїстку Євген Брехов.

Високу четверту позицію національного рейтинга має інша Запоріжанка – Марія Скора (тренери Бондарчук А.В., Луснікова Л.Ю.). Одразу за нею, на п’ятій позиції за підсумками 2019-го росташувалася Марина Черняк (тренери Бондарчук А.В., Луснікова Т.Ю.).

У чоловічому рейтингу найвищі позиції має  Віталій Шепель (Ковальов В.В., Самсонов Є) – 12 місце. На 13-му знаходиться Данило Гуцол (Бондарчук А.В., Луснікова Т.Ю), на 16-й сходинці розташувався Богдан Зусько (Бондарчук А.В., Бондарчук Д.В)

В рейтингу областей, Запорізька, як і торік, має друге місце. Лідирує Київ, на третьому місці Дніпропетровська область.

В  тренерському топ-20 України запоріжці теж не пасуть задніх. Серед жіночих наставників  третє, четверте і п’яте місця мають Євген Брехов, Андрій Бондарчук та Тетяна Луснікова, відповідно. На восьмій позиції розташувалася Людмила Луснікова. Серед чоловічих тренерів брати-Бондарчуки Андрій та Дмитро, мають сьому та одинадцяту позиції, відповідно.

«ЗА!спорт»