Галина Тарасова – сьома на престижному турнірі серії «Мастерс»

 

У китайському Гуанчжоу цих вихідних відбувся восьмий елітний турнір з дзюдо серії «Мастерс». Змагання зібрали понад двохсот провідних дзюдоїстів планети, які представили 53 держави світу.

Україна делегувала на змагання трьох своїх представниць, двоє з яких – вихованки запорізької школи дзюдо.

У вазі до 48 кг виступала Марина Черняк. Нажаль, вже у першій зустрічі наша лідерка зазнала невдачі від іспанки Джулії Фугоера та вибула зі змагань.

У найважчій жіночій категорії понад 78 кг виступало одразу дві українки. Першій зустрічі запоріжанка Галина Тарасова трохи більше ніж за півтори хвилини перемогла чемпіонку Пан-американських Ігор бразильянку Беатріс Соуза. А в наступній зустрічі програла призерці цьогорічного чемпіонату світу – Ларисі Церік з Боснії та Герцеговини. У втішному раунді Галині протистояла  призерка торішнього чемпіонату світу кореянка Кім Мінджеонг, яка цього сезону встигла оформити золото турніру Гранд-Слем.  Перемогу іппоном виборола опонентка, а наша Галина стала у підсумку сьомою, поповнивши таким чином свій багаж очками міжнародного рейтингу.

Також на сьомому місті завершила змагання у Китаї Єлизавета Каланіна. У вазі +78 кг українка виграла у спортсменки з Тунісу, потім поступилася кубинці. А у втішному раунді зазнала невдачі від екс-співвітчизниці Ірини Кіндзерської, яка нині виступає за Азербайджан.

 

«ЗА!спорт»

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]