Галина Тарасова – бронзова призерка абсолютного чемпіонату України

В Днепре відбувся Відкритий Абсолютний Чемпіонат України по дзюдо, в якому розіграли три комплекту нагород і безпрецедентний призовий фонд 30 000 $. У змаганнях взяли участь команди з п’яти країн: Азербайджану, Білорусії, Грузії, Хорватії та України.

У змаганнях жінок за нагороди боролися вісім спортсменок, в тому числі запоріжанка Галина Тарасова. Спершу дівчата визначали квартет фіналісток у двох групах на цій стадії Галина перемогла двох представниць Донеччини – лише за 23 секунди Анастасію Аболенцеву та Христину Резнікову. А от досвідчена Ірина Киндзерська, яка зараз виступає за Азербайджан, знов виявилася сильнішою за Тарасову, щоправда ця перемога далася суперниці доволі складно – сильнішу дівчата визначили лише на «golden score». Посівши друге місце в групі, Галина потрапила до півфіналу. За місце у фіналі довелося боротися з ще однією фавориткою  – Єлизаветою Каланіною.  І знов фортуна була на боці суперниці. А Галина додала у свою колекцію бронзу абсолютного чемпіонату України. У фіналі ж Каланіна програла Кіндзерській, тож золото вирушило до Азербайджану.

У змаганнях чоловіків п’ятим став запоріжкць  Станіслав Бондаренко. Здобувши перемоги над суперниками з Узбекистану та Азербайджану, Станіслав програв за вихід до фіналу грузину. А у втішному турнірі провів дві переможні зустрічі, а за «бронзу» поступився Артему Блошенко.

 

«ЗА!спорт»