Валерій Плеханов: Оцінюю результат першого кола, як задовільний

Головний тренер БК «Запоріжжя» Валерій Плеханов прокоментував матчі у Києві, підбив підсумки першого кола Суперліги Favbet, а також розповів про кадрові зміни в команді. 

– До матчів у Києві готувалися серйозно, розраховували дати бій обом суперникам, але вдалося тільки частково. У мене й досі немає відповіді – чому так провалилися у матчі з «Будівельником». Причому рідко так буває, коли випадають абсолютно всі гравці. Неприємно навіть згадувати той матч, тому що не вдалося геть нічого. Знаючи, що наступний бабл знову гратимемо з «Будівельником» і «БІПою», зараз потрібно зробити правильні висновки, щоб підійти до гри з киянами вже конкурентною командою. У матчі з «БІПою» я задоволений першою половиною. Ми грали те, про що домовлялися. Була швидкість у нападі, агресія в захисті, комунікація між усіма. Це принесло результат – до великої перерви ми вели з різницею у 20 очок. На жаль, тонус зберегти не вдалося. Ми самі дали одеситам повірити у себе. Після тренерської відставки їхні гравці хотіли себе проявити і не опустили рук. Тут претензії до наших хлопців, які дали можливість супернику повернутися у гру. На щастя, ми взяли цю перемогу.

Підбиваючи підсумки першого кола, відзначу, що глобально могло бути значно краще. Я кажу про ті матчі, які ми зобов’язані були вигравати. Насамперед, у «Київ-Баскета», коли не влучили 14 штрафних, та «Старого Луцького», де дали їхньому снайперу тричі поспіль забити 3-очковий. Якби хоч один із цих матчів взяли, можна було б оцінювати перше коло позитивно, а так вважаю цей результат задовільним. Є над чим працювати і куди прагнути. У нас є свої завдання, ми знаємо як їх досягти. Головне – це розширити нашу ротацію за рахунок молодих гравців. Якщо Ілля Дмитренко, Андрій Величко, Артем Покоєнко увіллються повноцінно в нашу ротацію, будуть брати свої хвилини, то бабли з трьох матчів не здаватимуться нам такою проблемою. Тому що до будь-якої третьої гри, маючи обмежену ротацію, ми підходимо у ранзі легкої здобичі.

Саме для цього був запрошений ще один молодий гравець – 20-річний Назар Холод. Ми підписали з ним контракт. Він родом із Черкас, грав у різних вікових категоріях школи «Черкаських Мавп». Я знаю його особисто за виступами у складі збірної України U-20, з якою працював. Минулий сезон він провів у третьому дивізіоні в Італії. Я не бачив його півтора роки, він змінився за цей час у кращий бік. Зі зростом 204 сантиметри цей хлопець закриває позицію «2-3». У нього хороші дані, перспектива, тому коли Назар звернувся до нас, я одразу погодив це питання з керівництвом і ми його покликали. Не скажу, що він одразу себе проявив у дебютних матчах, але треба час, щоб вивчити всі наші схеми. Я в нього вірю і розраховую так само, як і на інших молодих гравців.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»