Валерій Плеханов: Дуже хочемо в обох матчах зачепитися за результат

Найближчі матчі Суперліги Favbet БК «Запоріжжя» проведе у Києві, де зіграє з чинним чемпіоном «Будівельником» та одеською «Біпою».

Головний тренер Валерій Плеханов прокоментував суперників та підготовку до звітного туру.   

– Підготовкою до цього баблу я задоволений. Лазарет порожній, працювали з потрібною енергією, тому очікую покращення командної гри. Нам протистоятиме чемпіон країни. Виконавці рівня Кольченка, Конєва, Буренка – зараз є не в кожній команді. У підготовці звертали уваги на загальний рівень «Будівельника», індивідуальну майстерність окремих виконавців та організацію гри в захисті та нападі. Думали над тим, як будемо справлятися з їхніми лідерами. Максим Сандул зараз домінує у фарбі, тому треба знаходити свої контраргументи. Ідеї у нас є, будемо намагатися їх втілювати. Детально розбирали гру суперника, аналізували, шукали слабкі місця. Їх не так багато. Наше основне завдання – зупинити перший темп «Будівельника» та впоратися індивідуально з лідерами. Також не програти підбирання. Ми розуміємо, що у них є перевага в зрості. Ще один важливий момент – психологічний. Хлопці, які грали проти «Будівельника» у минулому сезоні, думають, що такі команди неможливо обіграти. Треба це прибрати. Ми з тренерами проводимо багато роботи над тим, щоб хлопці повірили у себе.

На наступний день нас чекає не менш важливий матч із «Біпою». В останніх матчах вони виглядали вже набагато краще. Легіонери та українці знайшли порозуміння на майданчику, тому як команда вони дійсно додали. Розраховуємо на те, що вдасться впоратися з їхньою зоною та тиском на м’яч. У свою чергу ми спробуємо нав’язати силову боротьбу в захисті та нападі. Сподіваюсь, що не буде такого неемоційного матчу як з Луцьком і ми знайдемо енергію на обидві гри. Дуже хочеться у цих поєдинках зачепитися за результат.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»