Валерій Плеханов: Сказав хлопцям «У ваших силах переписати історію запорізького баскетболу»

Головний тренер БК «Запоріжжя» Валерій Плеханов дав коментар після сенсаційного виходу його команди у фінал Суперліги:

— У роздягальні перед грою хлопцям сказав: «У ваших силах переписати історію запорізького баскетболу». Жодного разу команда не виходила у фінал. Я дуже радий за хлопців. Радий за наших відданих фанатів, які приїхали до Києва. Чи не шкодуючи горла вболівали за нас. Ми відчували себе як вдома. Напевно, то часткова компенсація за те, що цілий рік грали без наших уболівальників. В останніх іграх вони женуть нас вперед, не дають можливості дати слабину і розслабитися. Величезне спасибі їм. Вітаю керівництво, яке до останнього вірило в нас. Вітаю наших уболівальників, які залишилися вдома.

У екранів телевізорів, напевно, так само переживали. Хочу привітати хлопців. Командна хімія позначилася. Коли дуже важко і треба через не можу і ця команда це може. Одна цифра мене трохи здивувала. Цілий матч у нас Грицак грає проти Близнюка. У Грицака +40, у Близнюка -29. Це показник того, що ми сьогодні були сильнішими. Плюс в одну хвіртку виграний підбір. Напевно, ми більше хотіли. Вдячний всім без винятку — молодим і старим. Билися все. Вважаю, що ми заслужили фінал. Читаю колег. Вони вже віддали чемпіонство «Прометею». Я б не поспішав. Ми ще пограємо. З цією командою хочеться грати.

 

 

Якою буде нова історія запорізького баскетболу, покаже фінальна серія плей-офф з “Прометеєм”, яка стартує 9 і 11 червня матчами в Кам’янському. 14 червня фіналісти зіграють у Запоріжжі.