Віце-чемпіонку Всесвітніх Ігор Карину Колеснік привітали у Запоріжжі

Василівчанка Карина Колесник стала срібною призеркою цьогорічних Всесвітніх ігор з японської боротьби сумо. Вона здобула срібну медаль. Вдома борчині не було дуже довго, але після повернення дівчина розповіла подробиці її підготовки та виступу. Детальніше — в матеріалі. 


 

Всесвітні ігри для неолімпійських видів спорту є головним стартом планети. Підготовка до них у Карини тривала все її спортивне життя. Василівчанка – неодноразова чемпіонка Європи та світу з сумо у своїй вазі. Незважаючи на юний вік, вона має неабиякий авторитет у світі. Тож вся підготовка до Бірмінгему у вихованки спортивного клубу Хорта проходила за кордоном.

“Ми зібралися спочатку жіночою командою на волині, — пригадує Карина, — тренувалися там. Потім Коробкова Любов Василівна, це наш штатний тренер, організувала  з японцями збір в Японії. І місяць ми були там до самих ігор.”

Карина їхала на Всесвітні ігри з прицілом на медаль. Але вона їй далася складно, вперше в житті – без особистого наставника. Заслужений тренер України Роман Білка у цей час залишався в окупованій ворогами Василівці. 

“Я дізналася, що він був на даний момент у руських в полоні, — ділиться Катерина, — було дуже важко психологічно. Не було жодного зв’язку, нічого. Зв’язок з’явився,  тільки коли закінчилася боротьба.”

З жеребкуванням Катерині не поталанило. З чотирьох суперниць – три японки, для яких сумо – рідний національний вид спорту. Проте Карина Колесник по більшості з них проїхалася танком. У підсумку – срібна медаль Всесвітніх ігор.

“Було чотири зустрічі, — ділиться Катерина, — перша була американка, інші три – японки. Допоміг в Японії збір. Ми поборолися, відчули, скажімо так, один одного. А далі більше так, психологічний момент.”

Пауза у Карини Колесник була короткою. Наприкінці місяця – чемпіонат Європи. І вже зараз дівчина відбуває на черговий навчально-тренувальний збір до Карпат. Звідти вона у складі національної команди України відправиться на континентальну першість.

 

Джерело: Телеканал МТМ