Карина Колеснік готуватиметься до Всесвітніх Ігор у Японії

 

7-17 липня у Бірмінгемі, штат Алабама (США) відбудуться ХІ Всесвітні Ігри — аналог Олімпіади для неолімпійських видів спорту.

Як ми вже розповідали, вперше в історії Василівського краю Україну представить на змаганнях наша спортсменка — вихованка СК «ХортА» сумоїстка Карина Колеснік.

Підопічна ЗТУ Романа Олексійовича Білки потрапила на Всесвітні Ігри завдяки високому міжнародному рейтингу – дівчина володарка двох золотих, срібної і бронзової медалей чемпіонатів світу з сумо, багаторазова чемпіонка Європи.

Днями Карина Колеснік вилетіла до Японії, де перебуватиме на навчально- тренувальному зборі до самого початку Ігор. Це ініціатива японської федерації сумо – батьківщина східного одноборства запросила українських спортсменів до себе, аби допомгти якнайркаще підготуватися до змагань, з огляду на військові дії в нашій країні.

Віримо, що тренування у самій Японії додадуть наснаги  і майстерності Карині Колеснік і вона порадує нас перемогою на Всесвітніх Іграх. Адже гарні новини зараз вкрай необхідні Запорізькому краю, і зокрема Василівщині, що потерпає від нападу  рашистів.

Відзначимо, що навіть потрапляння Карини Колеснік на Всесвітні Ігри —  це історичний успіх не лише для СК «ХортА», який вперше виховав учасника таких змагань, а й  для усього запорізького сумо – Карина Колеснік перша жінка в історії нашої області, яка представить Україну на Всесвітніх Іграх у змаганнях з японської боротьби.

 

«ЗА!спорт»