Запорізька сумоїстка Карина Колеснік стала срібною призеркою Всесвітніх ігор

 

Цими днями у Бірмінгемі (США) тривають Всесвітні Ігри, які є аналогом Олімпіади для неолімпійських видів спорту. Спортсмени з усієї планети розігрують нагороди в 30 видах спорту, в тому числі сумо.

У складі збірної України змагалася у японському одноборстві і титулована представниця Запорізької області, вихованка СК «ХортА» – володарка повного комплекту медалей чемпіонатів світу, багаторазова чемпіонка Європи, Майстер спорту України міжнародного класу Карина Колеснік.

Вже саме потрапляння Карина на Всесвітні Ігри було історичним успіхом запорізького сумо – вона першою жінкою в історії нашої області, яка представила Україну на Всесвітніх Іграх у цьому виді спорту.

Та не лише це накладало особливу відповідальність на запоріжанку. Додавав стимулу для перемоги і той факт, що рідний край Карини та її тренера ЗТУ Романа Білки зараз знаходиться у ворожій окупації. Тож хороші новини з Бірмінгема були вкрай необхідні, аби покращити настрій землякам з Василівки та Дніпрорудного.

Що ж, Карині це блискуче вдалося! На Всесвітніх Іграх спортсменка провела чотири поєдинки, три з яких проти японок! Лише у фінальному фортуна була на боці опонентки, тож Україна отримала срібло!

Зауважимо, що на змаганнях Карині Колеснік довелося виступати не у своїй категорії (таку ліцензію отримала Україна). При власній вазі 73 кг, українка змагалася з суперницями понад 80 кг. Втім характер і прагнення до перемоги зробили свою справу! Маємо перше в історії Запорізької області срібло у жіночих змаганнях з сумо.

Вітаємо Карину та її наставника ЗТУ Романа Олексійовича Білку, а також голову правління спортивного клубу «ХортА» Антона Карнауха, який зробив вагомий вклад у результати спортсменки.