Запорізькі легкоатлети здобули два срібла чемпіонату України

 

Більше чотирьохсот спортсменів взяли участь у чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів, що проходив у Сумах. Дві медалі зуміли вибороти за змаганнях представники Запорізької області, Вихованець СДЮШОР «Металург» Микита Барабанов став срібним призером на дистанції 400 м. у фіналі вихованець  Олени Рурак показав результат 48.56 сек.

Також срібло принесла команді представниця ДЮСШ «Спартак» Вероніка Крамаренко, яка виступає у секторі стрибків у висоту. З результатом 1 м 65 см дівчина стала другою. Відзначимо, що це друга поспіль медаль вихованки Миколи Кардача на чемпіонатах раїни. Напередодні 15-річна спортсменка виборола бронзу на юнацькому чемпіонат України.

Шостим у змаганнях семиборців став у сумах Олександр Болілий (СДЮШОР «Металург»), підопічний Анастасії Ольховникової набрав 3570 очок.

 

Командний залік юніорського чемпіонату України виграла збірна Київської області, другими стали харків’яни, третіми – представники Дніпропетровщини. А за підсумками цієї першості буде сформовано три команди. Перша вже 9 лютого вирушає до Туреччини на юніорський чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, де Україна дебютуватиме. Потім 25-26 лютого у Мінську відбудеться традиційна матчева зустріч Білорусь-Латвія-Естонія-Франція-Польща-Туреччина-Україна-Литва. Ну і в травні в Румунії відбудеться міжнародна матчева зустріч юніорських збірних п’яти країн.

 

 «ЗА!спорт»