Запорізькі класики здобули сім нагород чемпіонату України

 

У Черкасах відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби. Понад дві з половиною сотні найсильніших класиків країни виборювали медалі, і право виступити на чемпіонат світу, що відбудеться  в жовтні у Будапешті.

 

Запорізьку область представляли два десятки спортсменів, семеро з них зуміли вибороти нагороди, в тому числі дві – найвищого ґатунку.

 

Золото національних змагань приніс команді Денис Дем’янков у вазі 67 кг. Причому для Дениса це п’ятий титул чемпіона України, та ще й здобутий напередодні 30-го Дня Народження. На сьогодні він єдиний запорізький борець, який п’ять років поспіль вигравав національні змагання.

Ще одну нагороду вищого ґатунку здобув Андрій Гладких (97 кг). Ця медаль стала справжнім сюрпризом для тренерського штабу, адже Андрію вдалося посунути з найвищого щабля п’єдесталу пошани титулованого та досвідченого Дмитра Тимченка.

Мало б опинитися у запорізькій скарбничці і ще одне золото, та нажаль досвідчений Микола Дараган (77 кг), ведучи у фінальному поєдинку, був змушений припинити його через травму, і таким чином отримав технічну поразку та срібло. Ще одне срібло здобув Геворг Арзуманян (63 кг).

Бронзовими призерами чемпіонату України стали Парвіз Насібов (72 кг), Жора Абовян (60 кг) та Дмитро Мирошник (63 кг).

 

«ЗА!спорт»