Запорізькі легкоатлети здобули нагороди на молодіжному чемпіонаті України

 

Вперше за останні п’ять років Донецька область приймала змагання національного рівня з легкої атлетики — у Бахмуті, на стадіоні спортивного комплексу «Металург», відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед молоді (U-23).

 

У молодіжному чемпіонаті України взяли участь збірні 22 областей країни та міста Ктєва. Ці змагання є відбірковими до чемпіонату України серед дорослих (18-21 липня, Луцьк), а також чемпіонату Асоціації Балканських атлетичних федерацій (20-21 липня, Стара Загора, Болгарія).

 

Попри скрутне становище, в якому перебуває наразі легка атлетика у Запоріжжі (немає жодної тренувальної бази, тренерам не платять заробітну плату), нашим спортсменам вдалося взяти у Бахмуті ряд нагород.

 

На дистанції 800 м срібло здобула Юлія Пікалова (тренери Місірук Г.О. , Нечта С.О.), спортсменка фінішувала другою з результатом 2:08.20.

 

Ще дві нагороди принесла у скарбничку регіону Єлизавета Бабій ( тренери Бабій В.Г., Голубцов А.В.), чемпіонка Юнацьких Олімпійських Ігор здобула срібло у потрійному стрибку з результатом 13 м 22 см, та стала бронзовою призеркою національної першості у секторі стрибків у довжину, показавши результат 5 м 93 см.

Бронзу у секторі метання списа виборола Поліна Шапочка (тренер Кушнірук А.В.), у кращій спробі дівчина відправила снаряд на 41 м 29 см.

 

Четвертим у потрійному стрибку був Максим Ваняікін – 14 м 68 см. Також четверте місце у метанні списа посів Алекс Корнішов, показавши результат 50 м 90 см. П’ятим у секторі стрибків у довжину став Вадим Солдатов – 7 и 04 см.

 

«ЗА!спорт»