Карина Колесник відкриває рік двома медалями рейтингового Кубка Європи з сумо

 

У перші дні нового року стартували і перші змагання в календарі європейської федерації сумо. Відкрив список Кубок Європи, який 11-13 січня проходив в Угорщині. Відзначимо, що цей старт є одним з п’яти, заланованих на цей рік рейтингових змагань, які дають очки для участі у Всесвітній Іграх 2021 року (аналог Олімпіади для неолімпійських видів спорту).

У повному складі вирушила на Кубок Європи збірна України. У числі лідерів збірної була і вихованка клубу «ХортА», Майстер спорту міжнародного класу Карина Колесник. Підопічна ЗТУ Романа Білки виступала в двох вікових категоріях. Серед молоді до 21 року наша спортсменка не знала собі рівних, і показавши блискучу боротьбу завоювала золото Кубка Європи у ваговій категорії 65 кг.

У цій же вазі Карина боролася і серед дорослих. Нашій спортсменці вдалося успішно пройти сітку, і дістатися до фіналу. У боротьбі за золото Колесник знову довелося зійтися з лідером світового сумо в цій категорії, титулованою співвітчизницею — дворазовою чемпіонкою Всесвітніх Ігор, триразовою чемпіонкою світу Аліною Бойковою. Перевага була на боці досвіду, а Карина стала володаркою срібла Кубка Європи.

Відзначимо, що відразу по приїзду в Україну наша спортсменка вирушить до Хмельницького, де візьме участь в чемпіонаті України з вільної боротьби серед молоді, в новій для себе ваговій категорії 65 кг. До речі, обслуговувати змагання в якості судді буде наставник Карини, суддя національної категорії, ЗТУ Роман Білка.

 

СК «ХортА»