БК «Запоріжжя-ZOG» розпочинає новий змагальний рік матчами проти лідерів Суперліги

 

Запорізькі баскетболісти не довго тішилися новорічним канікулам —  свою участь у чемпіонаті Суперліги Парі-Матч команда Валерія Плеханова продовжує вже від сьогодні, 11 січня, причому домашніми матчами з представниками чільної трійки. Сьогодні суперником запоріжців стане  столичний «Будівельник», а 13 січня – «Черкаські Мавпи».

 

Нагадаємо, що матчі першого і другого кола з цими суперниками завершилися невдало для підопічних Валерія Плеханова. «Будівельник» довів свою перевагу й на паркеті Палацу спорту ПАТ «ЗАБ» (61:59), і у столичному СК «Меридіан» (78:66). Головними кривдниками запорізької команди були американський легіонер Генрі Дугат (33 очки за підсумками двох зустрічей) і Руслан Отверченко (29), які входять до чільного квартету бомбардирів чемпіонату. Намагання Олексія Шепкіна (22 пункти) та Євгена Ворніка (18) чинити гідний опір титулованому супернику не знайшли суттєвої підтримки з боку одноклубників.

 

І «Черкаські Мавпи» виграли як виїзний двобій (77:71), так і домашній (83:58). І в цих матчах кращим теж був легіонер – 31-річний центровий черкащан Марвін Джефферсон (30 очок). Його одноклубник Олександр Кольченко, котрий посідає другий рядок у рейтингу найрезультативніших гравців Суперліги, приніс у командну скарбничку 29 пунктів. А серед запорізьких баскетболістів 27 очками відзначився Олексій Щепкін.

 

Валерій Плеханов, головний тренер команди:

 

—  Якщо не брати до уваги рахунки матчів з «Будівельником» і черкащанами в першому колі, вдома ми виглядали більш-менш переконливо, чого не можна сказати про виїзні ігри з цими командами. Тож, готуючись до січневих ігор з ними, ми ставили завдання, насамперед, уважно вивчити помилки, яких наші гравці припускалися в матчах другого кола. По-друге, плануємо застосувати такі елементи гри, які здивують суперників. По-третє, розраховуємо на повернення у стрій Павла Буренка, який через стан здоров’я не брав участі в попередніх матчах з київською та черкаською командами. Природно, хочемо продемонструвати баскетбол, що радуватиме вболівальників. Заради цього практично не відпочивали ані напередодні новорічних свят, ані після них.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя-ZOG»