БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» готується до плей-офф чемпіонату Суперліги

У неділю, 26 березня, БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» розпочне чвертьфінальну серію матчів плей-офф у рамках чемпіонату Суперліги Парі-Матчі з володарем Кубка України — «Дніпром». Першу гру наша команда проведе в гостях – у Палаці спорту «Шинник», а матч-відповідь відбудеться у середу, 29 березня, в Палаці спорту ПАТ «ЗАБ». Якщо ж двох зустрічей для виявлення майбутнього півфіналіста не вистачить, третя гра має відбутися 1 квітня у Дніпрі.
Нагадаємо, що третя команда країни за підсумками регулярної першості вже тричі доводила свою перевагу над запорізькими баскетболістами: двічі в рідних стінах – 16 грудня (81:61) і 15 січня (84:77), а на паркеті Палацу спорту «ЗАБ» — 18 грудня (89:79). Список бомбардирів «Дніпра» за підсумками трьох матчів очолює… вихованець запорізького баскетболу Павло Ревзін, який приніс у командну скарбничку 53 очки. Решта його одноклубників мають такі показники результативності: Олександр Мішула – 45 очок, Сергій Загреба – 41, Станіслав Тимофєєнко – 40 + 24 підбирання, Максим Закурдаєв – 31, Ернесто Ткачук – 17, Антон Дзюба – 11, Володимир Шевченко – 7. Найвлучнішим серед запоріжців був Станіслав Овдєєнко – 48 очок + 16 підбирань. На рахунку Макса Конате 47 пунктів і 35 підбирань, Олександра Рибалка – 45 очок, Юрія Кондракова – 26, Павла Буренка – 23, Антона Буца – 11, Максима Лук’янова і Дениса Носкова – по 7. Однак Макс Конате нині завойовує симпатії естонських любителів баскетболу, а Юрій Кондраков не допоможе рідній команді через перенесену нещодавно операцію.
Світлина від ZPbasket.— «Дніпро» — однозначно не кращий варіант для нас у чвертьфінальній стадії плей-офф, — вважає головний тренер БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Валерій Плеханов.Могло бути дещо інакше: якби ми виграли у Миколаєві, були б п’ятими й виходили на «Черкаські Мавпи», а якби ще хоч одну з домашніх ігор у них – стали б четвертими й зустрічалися б з одеським ОБК «БІПА». Втім, маємо, що маємо. Чому «Дніпро» — не кращий варіант у плей-офф. По-перше, віддамо цьому суперникові належне: він у цьому сезоні вже проявив себе з кращого боку, вигравши Кубок України, а в чемпіонаті – пізнавши смак перемог у двобоях з основними конкурентами. По-друге, дніпряни збільшили ротацію, запросивши Дмитра Глєбова, Анатолія Шунделя та Миколу Вільховецького, а вони знають собі ціну.

Втім, я зі свого боку знаю систему гри, яку сповідує мій дніпровський колега Денис Журавльов, і ми готуємо сюрприз, до якого його підопічні можуть бути неготові. Безумовно, нам не вистачає ротації, зокрема високорослих гравців. Це – проблема номер один. Вкрай важко за цих умов буде протистояти двометровим гігантам – MVP Фіналу Кубка України Станіславу Тимофеєнку, Сергію Загребі, Антону Дзюбі, Володимиру Шевченку («Дніпро»). Стримати цю передню лінію – одне із наших основних завдань. Повторюю, ми гратимемо в той баскетбол, до якого суперник не готовий. Зробити це буде вкрай важко, тим більше, що мене непокоїть стан Павла Буренка, який ще остаточно не залікував травму, а на фініші регулярної першості мікротравми отримали Станіслав Овдєєнко та Віталій Мальчевський. Однак відступати нема куди – будемо битися».

 

Прес-служба БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»