БК «Запоріжжя-ZOG» поступається «Дніпру»

bczp-18Поразка «Дніпра» в попередньому турі в Луцьку не деморалізувала наших географічних сусідів, а навпаки, виявилася своєрідним подразником. І у двобої із запоріжцями один із лідерів чемпіонату Суперліги Парі-Матч прагнув довести, що та невдача була неприємною випадковістю.

 
Втім, події, що розгорнулися у стартовій чверті налаштовували на думку, що обидва суперники проявлять непоступливість і подарують глядачам непередбачуване протистояння. Гравці обох команд не гребували влучними кидками з дальньої дистанції, якими відзначилися дніпряни Станіслав Тимофеєнко (протягом десяти хвилин він записав до власного активу 9 очок), Олександр Мішула, Павло Ревзін, запоріжці Олександр Рибалко і Макс Конате (до перерви його доробок склав 8 очок і 4 підбирання). Зміна лідера відбувалася сім разів, а відрив у 5 очок господарям вдалося створити буквально протягом останньої хвилини.

 
На початку другого періоду gро свої бомбардирські здібності нагадав Станіслав Овдєєнко, котрий двома результативними влучаннями звів нанівець перевагу «Дніпра» (22:22). Однак надалі домінували господарі, перевага яких сягнула 11 очок. Два тайм-аути, до яких довелося вдатися наставникові БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Дмитрові Щиглінському, начебто повернули його підопічних у гру – відставання скоротилося до 6 пунктів (29:35). Однак до великої перерви Закурдаєву і Ревзіну вдалося відновити 11-очкову перевагу – 40:29.

 
За великим рахунком, гостям не вдалося нейтралізувати Станіслава Тимофеєнка і гравця національної збірної Олександра Мішулу. Натомість лідер запоріжців Макс Конате почувався скуто. Хоча надалі він і спромігся зробити дабл-дабл, але це був не кращий його матч.

 
Третя чверть виявилася взагалі провальною для запорізької команди, яка виглядала якщо не розгубленою, то неспроможною дати відсіч грізному супернику. Різницю в 28 очок відіграти було вкрай важко, тож матч втратив інтригу, яку обіцяв його початок.

 
А те що гостям вдалося, нарешті, виграти одну чверть, а саме заключну, свідчить про зайву розкутість гравців «Дніпра», що призводила до помилок у захисті.

 
У неділю на паркеті Палацу спорту ПАТ «ЗАБ» одвічні суперники знову зійдуться в дербі. Залишається сподіватися, що сценарій другого раунду докорінно зміниться: у присутності своїх прихильників запорізькі баскетболісти прагнутимуть продемонструвати притаманну їм результативну гру.

 

БК «ДНІПРО» — БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG». 81:61 (22:17, 18:12, 28:11, 13:21). Дніпропетровськ. 16 грудня. Плац спорту «Шинник».
Судді: С. Защук, О. Раєвський, О. Біда.
БК «ДНІПРО»: Ревзін (13 + 5 підбирань), Тимофеєнко (18 + 7 підбирань), Мішула (15 + 6 передач), Закурдаєв (8), Загреба (15 + 11 підбирань); Масальський, Шевченко (5 + 6 підбирань), Дубоненко (2), Ткачук (5 + 6 передач), Тарасенко.
«ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Рибалко (8), Буренко (7), Камусакі, Конате (15 + 10 підбирань), Змітрович (3); Кондраков (13), Буц (3 + 5 підбирань), Віт. Биков, Овдєєнко (12 + 5 підбирань), Міхеєв.
Кидки з гри: 2-очкові – 20/45 – 10/34; 3-очкові – 12/29 – 10/29. Штрафні кидки: 5/6 – 11/19. Підбирання м’яча: 26/17 – 25/17.