«Орбіта» вдома обмінялася перемогами з «Волинню»

 

Гості розпочали дуже потужно. У них добре полетіли подачі, Анастасія Карасьова швидко налагодила якісний прийом, а вивірені передачі Олени Рудик неодмінно летіли саме туди, звідки Людмила Осадчук, Марина Скрипник і Любов Ужва перетворювали їх на набрані очки. В той же час у запоріжанок, що називається, не летіло та не приймалося. Тож упевнений успіх «Волині» в стартовій партії наводив на думку, що боротьба в цьому матчі надовго не затягнеться.

 

Проте, схоже, саме в цьому переконали себе підопічні Богуслава Галицького, коли в другому сеті повели – 13:9. Бо далі якось раптово втратили концентрацію і… відверто «попливли». В один момент кудись зникли надійним прийом та загрозлива подача, «забуксував» у своїй розібраності та безпорадності блок, удари спрямовувалися обабіч ігрового прямокутника…

 

Швидко відчувши негативну переміну в настрої суперниць, волейболістки «Орбіти» миттєво впіймали кураж. Особливо досвідчені Ольга Леженкіна та Олена Козиряцька. Саме вони власним прикладом «запалили» партнерок. І коли лучанки нарешті «прийшли до тями», проти них діяв уже цілком інакше вмотивований колектив. І пішло, що називається, стінка на стінку…

 

Зрештою, у дуелі характерів в другій та третій партіях перевага виявилася вже на боці запоріжанок. І гостей цей факт помітно «знеструмив» психологічно…

 

ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – 3:1 (16:25, 26:24, 28:26, 25:20)

 

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Козиряцька (к), Пасс, Савченко, Лохманчук, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова, Лапікова. Тренери – Володимир БУЗАЄВ та Ірина КОМІССАРОВА.

«Волинь-Університет-ОДЮСШ»: Ужва, Скрипник, Савчук, Осадчук, Рудик (к), Даньчак; Карасьова (л). Тренер – Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ.

Тривалість матчу: 101 хв. (20+25+31+25).

Судді: Паєвський, Паршин.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Лохманчук – Рудик.

23 грудня. Запоріжжя. СК ЗНУ. 350 глядачів.

 

 

Зате наступного дня волинянки «відпустки концентрації» собі вже не дозволили. На чолі з літеро Анастасією Карасьовою, вони відчайдушно кидалися рятувати навіть надскладні для прийому м’ячі, частенько накривали удари господарок майданчику подвійними блоками, а зв’язка Олена Рудик – Марина Скрипник узагалі затероризувала опоненток комбінаціями під обвідні удари останньої. До того ж, з іншого краю не втомлювалася разюче «колоти» Людмила Осадчук…

 

Запоріжанки не склали зброї і спробували переломити хід подій. Принаймні, у другій партії певний час вони справді володіли ініціативою. Однак цього разу дівчата із «Волині» розслабитися не захотіли. Навіть у третій партії, коли вели перед уже 6-7 м’ячів. Виходить, добрий урок напередодні надали їм господарки майданчику. Щоправда, у цьому матчі він обернувся проти них самих.

 

Таким чином, «Волинь-Університет-ОДЮСШ» зберіг за собою впевнену другу сходинку в таблиці, тоді як «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» залишилася п’ятою, не зумівши підтягнутися до «Білозгар-Медуніверситету» впритул.

 

ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – 0:3 (19:25, 22:25, 18:25)

 

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Козиряцька (к), Пасс, Савченко, Лохманчук, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова. Тренери – Володимир БУЗАЄВ та Ірина КОМІССАРОВА.

«Волинь-Університет-ОДЮСШ»: Ужва, Скрипник, Савчук, Осадчук, Рудик (к), Даньчак; Карасьова (л). Тренер – Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ.

Тривалість матчу: 69 хв. (22+25+22).

Судді: Паршин, Паєвський.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Ніколайчук – Скрипник.

24 грудня. Запоріжжя. СК ЗНУ. 120 глядачів.

 

Прес-служба ФВУ