Волейболістки «Орбіти» розділили очки з «Волинню»

Волейболістки запорізької «Орбіти» провели повторну зустріч 13 туру чемпіонату Суперліги, проти луцької «Волині». У першому матчі перевага була за лучанками, які таким чином, оформили вихід до квартрету кращих команд.  У повторній  свою задачу-мінімум треба було виконати «Орбіті». Перемогти та чекати ще однієї поразки «Білозгара» від «Хіміка».

 

До своєї цілі підопічні Ірини Комісарової попрямували, як на останній та рішучий бій, з відповідним настроєм. Питання щодо підсумку першої партії були вирішені вже до екватору – 5:2, 8:3, 12:3. До фінішу партії перевага зросла до 11-ти очок – 25:14.

 

У другій партії знов лідерство зі старту захопила «Орбіта» — 5:2, 7:4 та 12:6. Втім, луцька команда за палкої підтримки своїх вболівальників і не думала здаватися. І кинулася в погоню. Погоню, яка увінчалася успіхом на позначці «20». А далі команди грали під девізом «ніхто не хотів вмирати» (рахунок від господарок): 20:22, 22:23, 23:25.

 

Друга партія вийшла найнапруженішою в матчі, адже в третій «Орбіта», хоч і лідирувала з невеликою перевагою – 8:5, 10:7, 12:9, 19:16, не давала шансів луцьким волейболісткам, щоб вирівняти гру. Запорізькій команді залишалося зробити останній крок до бажаної перемоги, коли у Вінниці на майданчик вийшов головний конкурент «Орбіти» — «Білозгар». Вийшов з великим бажанням, незважаючи на регалії суперника, створити диво. І вінничанки були близькими до цього, але про це трохи згодом. «Орбіта» тим часом довела матч до перемоги – 25:19. 3:0 у підсумку.

 

Для повноти картини скажемо про кадрові зміни, які відбулися у складах команд у порівнянні з матчем напередодні. У «Волині» замість Тетяни Яцків та Людмили Осачук – вперше в кар’єрі в старті вийшли Наталія Ксендзук та Вікторія Даньчак. В основному складі «Орбіти» після простуди з’явилася капітан команди Олена Козиряцька-Середа, що, звісно, додало потужності в атаці та в якості командних дій.

 

Олена КОЗИРЯЦЬКА-СЕРЕДА, капітан ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

В перший день була непогана гра, ми намагалися нав’язати свою гру і боротьбу. Трохи не вийшло, напевно тому що і Луцьк теж дуже хотів виграти. Програли в кінцівках на своїх помилках. Ще напевно позначилося, що грали ми з дороги плюс напевно половина гравців хворих на застуду та з температурою.

А в другий день нам вже відступати нікуди було, залишався останній шанс, щоб продовжити боротьбу за четвірку. А «Волинь», в свою чергу, вирішив свої завдання напередодні, і напевно тому Богуслав Галицький вирішив дати пограти дівчаткам з резерву.

Тепер нас чекає очний двобій з вінницькою командою, який все і вирішить. Тож все в наших руках та головах.

 

«Волинь-Університет-ОДЮСШ» — «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — 0:3 (14:25, 23:25, 19:25)

«Волинь»: Ксендзук, Скрипник, Даньчак, Осачук, Рудик (к), Собчук; Савонік (л), Гас, Харчук. Тренер – Богуслав Галицький.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Кутнякова (л), Ніколайчук (л), Є.Перепич, Лапікова. Тренер – Ірина Комісарова.

Судді: Ю.Омельченко (Одеса), А.Льопа (Івано-Франківськ).

Тривалість матчу: 60 хв. (18+23+19).

Кращі гравці (версія ФВУ): Скрипник – Козиряцька-Середа.

10 березня. Луцьк. Спорткомплекс ОДЮСШ. 123 глядача.

 

Таким чином ха підсумками 13-го туру жіночої Суперліги стало відомо, що володар останньої путівки в квартет кращих визначиться в останньому турі в очному суперництві основних претендентів — «Орбіти» та «Білозгару». Матічі відбудуться у Запоріжжі 18-19 березня.

 

Федерація волейболу України