Запорізька «Орбіта» майже повністю оновила склад

khimik-orbita_16-04Призер останніх чотирьох чемпіонатів України «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» у міжсезоння кардинально оновила склад і тренерський штаб. З цього приводу прес-служба ФВУ поспілкувалася з новим головним тренером команди Іриною КОМІСАРОВОЮ.

 

НОВА «ОРБІТА»

 

— Розкажіть, будь ласка, хто зараз входить у склад команди? Хтось залишився з минулого сезону?

 

— Вікторія Савченко, Юлія Яструб, Анастасія Дударенко, Поліна Пасс та Вікторія Олійник. З них тільки Яструб постійно грала в минулому сезоні в основному складі. Решта гравців студентки запорізьких вузів віком 17-18 років. В основному це вихованки запорізького волейболу.

 

— Розкажіть будь ласка, як пройшла підготовка команди, які акценти були розставлені в цей період?

 

— Розпочали ми підготовку в серпні, були на зборі в Кириловці, що на Азовському морі – там працювали над фізичною підготовкою. Головний акцент – зібрати команду, щоб зберегти в Запоріжжі «Орбіту». Звісно, хотілось би, щоб команда боролася за нагороди, але побачимо.

 

— Для вас це перший досвід роботи як головного тренера команди майстрів. Наскільки важко було перейти в новий для себе статус?

 

— Так, поки що незвичні відчуття, адже в минулому сезоні я ще грала в цій команді. Тож є певні складнощі. Але мені ця робота цікава, вона захоплює, тому працюю я із задоволенням.

 

— Під чиїм крилом зараз знаходиться запорізька команда?

 

— Команда зберегла свою назву – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ», але основна підтримка зараз йде від Запорізького національного університету.

— Керівництво вузу якійсь задачі позначила?

 

— Залишитися у Суперлізі, а, якщо, вийде, поборотися за медалі.

 

СУПЕРКУБОК

 

— Перший матч оновленій «Орбіті» як фіналісту Кубку України сезону-2015/16 належить зіграти в Суперкубку. Суперника грізний – «Хімік». Яким вам бачиться цей матч?

 

— Цей матч буде, перш за все, відмінною перевіркою готовності команди до чемпіонату України. Ми звісно сильно старатимемося, щоб чинити гідний супротив фавориту змагань. Боротимемося за кожний м’яч – це я можу пообіцяти. Стояти та боятися ми не будемо – це точно.

 

— У дівчаток є характер, як ви вважаєте?

 

— Так, характер є. В матчі з «Регіною» під час турніру в Луцьку ми вели в рахунку 2:0, потім програли дві партії, але на тай-брейку показали характер, переломили хід гри та дотиснули опонента.

 

— Чи не було розмов, щоб на матч Суперкубку України дозаявити когось з досвідчених гравчинь?

 

— Такі думки були. Якщо вийде, запросимо на цей матч волейболісток, які на той час ще не поїдуть грати за кордон. В цьому році зарубіжні чемпіонати розпочинаються пізніше, тож чимало волейболісток ще знаходяться в Україні.

 

— На кого з гравців розраховуєте в якості лідерів в наступному сезоні?

 

— Сподіваюсь, що Юлія Яструб (на фото) покаже свій характер та стане лідером команди. Також може проявити в цьому відношенні Вікторія Савченко. В принципі, у всіх дівчаток є бажання та можливість грати. Всі ті, хто більшою мірою сидів на лаві в минулому сезоні, як на мене, розуміють, що їм представився відмінний шанс проявити себе в Суперлізі. Так що, гадаю, що вони боротимуться. Для них такий шанс – це найкраще, що може бути на цей час.

 

 

 

 

 

Прес-служба ФВУ