У Запоріжжі  відкрився   найбільший в Україні клуб змішаних  єдиноборств

 

Члени Асоціації спортивних організацій з величезним задоволенням відвідали відкриття  спортивного бійцівського клубу з ММА «Shark»,

 

яке відбулося вчора в нашому місті. Це важлива  подія не лише для Запоріжжя, а й для України, адже «Shark» став першим стаціонарним клубом в країні для проведення подібних поєдинків!

 

Ініціаторами створення такого клубу стали Спілка вірмен Запорізької області та обласна федерація змішаних єдиноборств ММА.

— Ідея створення такого клубу належить Спілці вірмен Запорізької області. Адже один з головних напрямків нашої діяльності – це підтримка та популяризація спорту в регіоні. Ми плідно співпрацюємо з федераціями греко-римської боротьби, боксу, важкої атлетики, змішаних єдиноборств – у нас багато друзів. Тому виникла така ідея, зробити місце, де могли б збиратися представники спортивної спільноти, і на базі нашого клубу проводити такі турніри, — розповів віце-президент Спілки вірмен Запорізької області Рудольф Акопян.

Відкриття клубу перетворили на справжнє свято, запросивши весь спортивний актив Запоріжжя – гостями стали спортивні посадовці,  відомі тренери та видатні спортсмени. Від імені Спілки вірмен Запорізької області грошовими преміями відзначили молодих спортсменів, представників греко-римської боротьби, боксу, дзюдо та тхеквондо, які в останнім часом прославили Запоріжжя на міжнародних аренах. А цілий ряд подяк отримали представники спортивного активу регіону, в тому числі і голова Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

Головною ж подією вечора беззаперечно стали видовищні поєдинки у октагоні (так називається восьмикутна арена для змішаних єдиноборств). На честь відкриття клубу «Shark»  було проведено турнір зі змішаних єдиноборств серед професіоналів WWFC-9. Спортсмени провели десять безкомпромісних поєдинків, в яких команда господарів змагань – представників клубу «Shark»  , протистояла збірній інших областей України. Метою став відбір спортсменів на всеукраїнський фінал турніру серії WWFC-9.

-Це велика подія для змішаних єдиноборств нашого регіону. У нас хороший любительський рівень змішаних єдиноборств, а відкриття такого клубу дасть потужний поштовх для розвитку професіонального спорту.   Сьогодні ми проводимо турнір, де спортсмени відбираються до основного дивізіону цієї ліги що проходить у Києві. Честь Запоріжжя захищає команда клубу «Shark» , у складі якої майстри спорту з ММА, бойового самбо, панкратіону й інших єдиноборств. Ми плануємо постійно проводити такі турніри, і в перспективі вийти на такий рівень, щоб основний всеукраїнський турнір проходив в нашому місті, — розповів тренер команди «Shark», представник Запорізькой обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Сурен Мкртчян.

Надалі такі змагання всеукраїнського рівня у клубі планують проводити щомісяця, а між ними організовуватимуть товариські зустрічі збірних різних областей України. Також серед найближчих завдань – привезти до Запоріжжя фінальний загальнонаціональний турнір з і змішаних єдиноборств.

 

Асоціація спортивних організацій