У Запоріжжі презентували Асоціацію спортивних Організацій

На базі запорізького Класичного Приватного Університету відбулася презентація  Громадської Спілки «Асоціація Спортивних Організацій» (АСО). Проект, що народився під час роботи над «Ярмарком спорту» на сьогодні об’єднав більше трьох десятків спортивних федерацій, клубів, громадських організацій, тренерів і спортсменів. Члени асоціації переконані – разом зможуть досягти більшого, на шляху популяризації та розвитку спорту в регіоні.

 

-Асоціація —  це майданчик, на якому ми плануємо реалізовувати проекти кожного з нас.  Вона створювалася з метою комунікаційної платформи, на якій ми маємо допомагати один одному вирішенням спільних проблем і задач, — відзначив голова правління СК «ХортА», Антон Карнаух, який виступив одним з ініціаторів створення АСО.

 

Відзначимо, що презентація Асоціації зібрала велику кількість зацікавлених запоріжців. Особливо приємно, що на співпрацю с громадської асоціацією налаштована обласна і міська влада.

 

— Ми з вами будемо працювати і спрямовувати свої зусилля на розвиток європейської моделі розвитку фізичної культури та спорту на території Запорізької області, де представники органів державної влади, які відповідають за реалізацію зазначеного напрямку на сього дні зменшують свої повноваження, а передають їх на громадські організації, на федерації, асоціації, об’єднання. Тому дуже важливо що сьогодні ми зібралися в колі однодумців, — відзначила начальник управління молоді, фізичної культури і спорту запорізької облдержадміністрації, Наталя Власова, — Я вважаю, що така Асоціація яка на сьогодні дуже голосно заявила про себе – тому що ми бачимо конкретну роботу, яку вони проводять, ми бачимо популяризацію спорту – зокрема «Ярмарок спорту», ми бачимо конкретну і матеріальну допомогу і підтримку окремих видів спорту. Тому я думаю, що саме такі громадські організації і будуть допомагати об’єднаним територіальним громадам.

 

 

— Саме створення Асоціації спортивних організацій, я думаю допоможе нам ще більше консолідувати свої зусилля, щоб наша співпраця носила не якийсь конкретній характер, з однією організацією, а дійсно мала загальне спрямування. І я думаю, що результати, які за цим прослідують — не змусять себе чекати, — каже керівник департаменту сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Запорізької міської ради Павло Бланк.

 

Представники АСО подякували владі за готовність до спільної роботи.

 

-Велика подяка представникам влади, за те що розуміють наші бажання, наше сподівання на плідну співпрацю. І на те що в єдиному комплексі коли працюють разом федерації, спортивні школи і громадські організації і влада. Ми дійсно будемо досягати високих результатів!, — відзначила керівник ГЕ «ТРАП», одна з ідейних натхненників створення АСО Інна Пенчук.

 

В рамках презентації АСО відбулося знайомство з іще одним важливим проектом – «Фондом розвитку спорту». Його презентував засновник ФРС, президент української ліги боксерських клубів у Запорізькій області Віталій Синяков:

 

На платформі «Ярмарку спорту» було створено «Фонд розвитку спорту». Чим займається фонд — це підтримка спортзалів, клубів спортивним інвентарем . Крім цього робимо ремонти в спортивних залах. Ще одне питання — вшанування спортсменів, які показали результат на національних і міжнародних змаганнях, щоб дати їм мотивацію для подальших досягнень. Крім цього виділяються гроші на поїздки спортсменів на міжнародні та національні змагання. Так само ми займаємося створенням і проведенням спортивних заходів, які популяризують здоровий спосіб життя, фізичну культуру і спорт. Серед найближчих проектів — створення при спортивних клубах безкоштовних секцій, в яких зможуть займатися діти з малозабезпечених дітей,- розповів Віталій Синяков.

 

Учасники круглого столу обговорили конкретні напрямки майбутньої роботи та висловили своє бачення щодо подальшого співробітництва.

 

Зокрема про освітню місію АСО говорив проректор Класичного Приватного Університету Сергій Білоусов.

Роль соціально відповідального бізнесу у розвитку спорту відзначив на прикладі запорізького баскетболу Президент Федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон.

Президент БФ «Оберіг», віце-президент Запорізької правозахисної ліги «Універсал» Ігор Зубко розповів про Адвокасі-місію АСО.

Президент ГО Всеукраїнської Федерації «СПАС» Олександр Притула, говорив про місію та стратегію АСО.

Про важливість мотивації спортсменів говорив Президент Запорізької міської Федерації Боксу Володимир Сосуновський.

Заслужений тренер України, Президент Боксерського клубу «Космос» Владислав Ковпак розповів про важливість тренерської діяльності.

Питання взаємодії федерацій з АСО підняв  Президент Запорізької Обласної Федерації Важкої Атлетики Олександр Константинов,

Про патріотичне виховання спортсменів розповідав заступник голови ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» Олександр Дьяченко.