У першому матчі року БК «Запоріжжя-ZOG» зазнав невдачі

bczp-dnepr«Дніпро», який виграв матчі першого та другого кола, мав певну психологічну перевагу перед звітною зустріччю. Проте запоріжці, зробивши ставку на притаманні їм швидкі атаки, в першій чверті спромоглися дати бій одному з фаворитів чемпіонату Суперліги Парі-Матч. Щоправда, до 6-ї хвилини табло п’ять разів відображало рівновагу, а згодом гості зусиллями головним чином Макса Конате, яка впіймав кураж, записавши до власного активу 11 очок, почали впевнено уходити у відрив. Максимальним (9 пунктів) він був на передостанній хвилині чверті, після триочкового влучання Станіслава Овдєєнка.
У другій десятихвилинці господарі активізувалися й не тільки наздогнали суперників, а й значно випередили. Звісна річ, не останнє значення мала беззубість атак гравців БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG», чим, зокрема, відзначався Антон Буц. Взагалі провальними для команди Дмитра Щиглінського стали дві останні хвилини, що передували великій перерви. Їх вистачило, аби Ернесто Ткачук, Станіслав Тимофєєнко і Олександр Мішула створили комфортний 8-очковий відрив для «Дніпра».
У третій чверті перевага господарів сягнула двозначної позначки, але в заключній десятихвилинці запоріжці були близькі до того, щоб перевести гру в овертайм. Баскетболісти «Дніпро», маючи 24-очкову перевагу, дозволили собі дещо розслабитися. Цим негайно скористалися капітан гостей Олександр Рибалко і Денис Носков, який, схоже, знайшов взаєморозуміння з новими партнерами. Перший приніс у командну скарбничку 12 очок, другий – 7, і домінанта господарів розтанула до 5 пунктів (82:77). Втім, гра наближалася до фінальної сирени, й кидок Олександра Мішули перекреслив сподівання на додатковий час.
Доводиться констатувати, що в багатьох компонентах гри «Дніпро» і «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» майже рівні суперники. Але в атаці команда Дмитра Щиглінського цього разу виглядала, м’яко кажучи, полохливою, а в захисті не спромоглася нейтралізувати триочкові спроби суперника. Не останню роль відіграла й незрозуміла пасивність Павла Буренка, та й Юрій Кондраков, який виходив йому на заміну, не додав діям одноклубників змістовності. За цих умов, а саме за відсутності вивірених передач, не мав можливостей проявити себе з кращого боку головний бомбардир команди Макс Конате. Наостанок – про аборигенів запорізької команди. Якщо Олександр Рибалко і Стас Овдєєнко якось намагалися внести злам у гру своєї команди, то цього аж ніяк не можна сказати про Якова Змітровича, котрий, провівши на ігровому майданчику чверть години, зважився лише на два кидки, та й ті не досягли мети.

 

 

БК «ДНІПРО» — БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG». 84:77 (19:26, 21:6, 25:18, 19:27).

Дніпро. 15 січня. СК «Шинник»
Судді: С. Чебишев, О. Раєвський, В. Слюсар.

 
БК «ДНІПРО»: Ревзін (19), Тимофєєнко (8 + 8 підбирань), Мішула (18), Закурдаєв (8), Загреба (11); Дзюба (11), Масальський, Шевченко, Місяць, Ткачук (3 + 5 передач), Мироненко (6).
БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Рибалко (18 + 6 передач), Буренко (3), Конате (14 + 12 підбирань), Змітрович, Лук’янов (7); Кондраков (5), Буц (2), Віт. Биков, Носков (7 + 10 підбирань), Овдєєнко (21+ 5 підбирань).
Кидки з гри: 2-очкові – 16/31 – 13/28; 3-очкові – 13/27 – 15/38.

Штрафні кидки: 13/14 – 6/7.

Підбирання м’яча: 26/6 – 24/12.
ПОВНА ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 

Прес-служба БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»