БК «Запоріжжя-ZOG» драматично поступився «Дніпру» вдома

bczpЗазнавши поразки у гостьовому матчі (61:81), запоріжці, звичайно ж, налаштовувалися на реванш за підтримки своїх фанів. Та, наскільки господарі були готові до цього психологічно, засвідчила вже перша хвилина, коли кращий бомбардир команди Макс Конате не спромігся реалізувати два штрафні кидки. Надалі події у стартовій чверті розвивалися зі змінним успіхом: перевага запоріжців не перевищувала 2 очок, дніпрян – 4, п’ять разів табло фіксувало рівновагу. Втім, було помітно, що запоріжці не знайшли засобів протидії гігантові «Дніпра» Сергію Загребі та в’юнкому Ернесто Ткачуку, котрий встиг записати до свого активу 7 очок.

 
За аналогічним сценарієм відбувалася й друга десятихвилинка. Тільки тепер відчутною була перевага гостей в боротьбі за відскоки мяча, де гідну компанію Загребі (у перший половині його доробок склав 10 очок і 5 підбирань) склали Володимир Шевченко (6 підбирань) і Станіслав Тимофеєнко (5). У складі «ЗАПОРІЖЖЯ» з цією функцією впорався лише Конате (6), та й численні втрати м’яча, яких припускався і Макс, і його партнери, дозволяли їм хіба що підтримувати статус-кво. Отже, рахунок 37:37 цілком відповідав співвідношенню сил на ігровому майданчику.

 
Під час великої перерви приємний сюрприз чекав на юних вихованців ДЮСШ № 12, яким спонсор запорізького клубу Олег Серовський вручив фірмові майки.

 
У третій чверті запоріжцям тривалий час довелося наздоганяти суперників, серед яких змістовною грою відзначався Станіслав Тимофеєнко (він довів власний доробок до 12 пунктів). На останній хвилині чверті Павлові Буренку вдався кидок з-за дуги, і запоріжці вийшли вперед – 55:52. Наставник гостей Денис Журавльов відповів тайм-аутом, після чого Тимофеєнко скоротив відставання до мінімуму – 54:55.

 
Заключна чверть тримала у напруженні й гравців обох команд, і глядачів, які стали свідками рідкісного феєрверку «трюльників» — одинадцяти! Три з них на рахунку вихованця запорізького баскетболу Павла Ревзіна, котрий нині захищає кольори «Дніпра». Саме Ревзін на передостанній хвилині матчу вивів свою команду вперед (73:72). Цей успіх кидком здалеку закріпив Максим Закурдаєв. Після тайм-ауту від Дмитра Щиглінського його підопічні тричі були за крок від того, щоб перевести гру в овертайм, але нерви виявилися міцнішими у гостей.

 
Ця перемога дозволила баскетболістам «Дніпра» піднятися на другу сходинку турнірної таблиці, а запоріжцям тепер доведеться надолужувати втрачене у двох домашніх двобоях з непростими суперниками – «Черкаськими Мавпами» (23 грудня) і «Будівельником» (25 грудня).

 

 

БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» — БК «ДНІПРО». 79:89 (17:17, 20:20, 18:17, 24:35). Запоріжжя. 18 грудня. Плац спорту ПАТ «ЗАБ».
Судді: В. Сюсар, В. Педьєв, Б. Шульга.
БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Рибалко (19), Буренко (13), Камусакі, Конате (18 + 13 підбирань), Змітрович (6 + 6підбирань); Кондраков (8), Буц (6), Овдєєнко (15 + 6 підбирань).
БК «ДНІПРО»: Ревзін (21 + 5 підбирань), Тимофеєнко (14 + 9 підбирань + 5 передач), Мішула (12 + 6 передач), Закурдаєв (15), Загреба (15 + 10 підбирань + 6 передач); Масальський (1), Шевченко (2 + 9 підбирань), Ткачук (9).
Кидки з гри: 2-очкові – 16/35 – 20/38; 3-очкові – 10/31 – 12/31. Штрафні кидки: 17/26 – 13/16. Підбирання м’яча: 27/12 – 34/11.

 

 

Прес-служба БК «Запоріжжя-ZOG»