«Мотор» зіграв з лідером Бундесліги (2)

Напруженою боротьбою та розв`язкою на останніх хвилинах відзначився матч 5-го туру німецької Бундесліги (2), в якому запорізький “Мотор” на виїзді зустрічався із лідером турнірної таблиці “Балінген-Вайльштеттен”.

Матч зібрав аншлаг на трибунах “Шпаркассен-Арени” у Балінгені. Значна частина глядачів прийшли на гру з українськими прапорами. “Мотору” мав душевну та гучну підтримку.

Чемпіон України прибув на матч із наміром здобути ще один успіх після перемоги в минулому турі над “Емпор Росток”. Не бракувало упевненості в собі й “Балінген-Вайльштеттен”, які стартували з 4-х перемог та залишалися єдиною командою чемпіонату, що не втратила жодного очка.

 

“Мотор” знову грав без травмованого Юрія Кубатка. Щодо господарів, то назвати  їх склад на 100 відсотків оптимальним не дозволяла відсутність відразу трьох основних гравців.

 

Перша половина матчу пройшла у близькій боротьбі, але “Мотор” більше був попереду і заслужено виграв тайм 17:16. Після перерви господарі захопили ініціативу та відірвались на 4 м`ячі (27:23 та 31:27). “Мотор” не здавався. Гол Дмитра Горіги, два влучних кидки Ігоря Турченка та атака Едуарда Кравченка відновили рівновагу — 31:31 за три хвилини до сирени.

 

На жаль, продовжити ривок не вдалось. Далі “Мотор” пропустив поспіль два прикрі голи, що стало вирішальним епізодом гри. Спочатку гості не зуміли підібрати м’яч в обороні після сейву Геннадія Комка, а потім припустились помилки в своїй атаці, що призвело до легкого голу господарів.

 

Запоріжці, зрештою, поступились 32:33.

 

Найбільш результативними у складі “Мотора” стали Ігор Турченко (8 голів / 12 кидків), Дмитро Горіга (7/9) та Божо Анжеліч (4/5). У списку снайперів команди від початку сезону лідирують Турченко (31 гол) та Горіга (29).

 

Маючи 1-у перемогу у 4-х матчах, “Мотор” посідає 17 місце турнірної таблиці. 9-го жовтня команда Гінтараса Савукінаса на виїзді зіграє проти “Нордхорн-Лінген” (7-е місце).

 

“Гроссвальшадт” українця Євгена Жука у 5-му турі переміг “Констанц” 27:18 і посідає 3-є місце заліку.

 

Чемпіонат Німеччини. Бундесліга (2). 5 тур

«Балінген-Вайштеттен» — «Мотор» 33:32 (16:17) 

3 жовтня. Балінген

“Мотор”: Комок (11 сейвів, 26% відбитих кидків), Чудінов 0/1; Близнюк 1/4, Щербіна, Денисов 2/3, Осадчий, Турченко 8/12, Моліна 1/1, Кравченко 1/2, Томашевський 1/1,  О. Онуфрієнко, Горіга 7/9, О. Касай 4/6, Анжеліч 4/5, Тютюнник 3/6, А. Касай.

Головний тренер: Гінтарас Савукінас

 

Фото — ГК Мотор

Текст — Федерація гандболу України