«Королева марафону» Людмила Бабак всьоме стала чемпіонкою світу!

 

 

У португальському Понте-де-Ліма відбувся чемпіонаті світу з веслувального марафону. Збірна України посіла 6-е місце в командному заліку чемпіонату світу, здобувши 2 медалі  -1 золоту та  1 срібну.

Золоту медаль завоювала 25-річна каноїстка із Енергодару Запорізької області Людмила БАБАК (тренер – Сергій СНЕЖКО), яка стала 7-разовою чемпіонкою світу з марафону. Вона перемогла на довгій дистанції (15,4 км — 1:25.49,80).

На чемпіонаті світу спортсменка виступала на двох дистанціях. Спершу Людмила стартувала на у короткому марафоні (3.6 км). Напевно, українські прихильники веслування заздалегідь віддали пальму першості нашій королеві марафону. І, дійсно, тільки диво могло завадити їй неймовірну серію перемог на великих стартах, яка триває з 2017- року: 17 поспіль золотих гонок, зокрема 13 на чемпіонатах світу і Європи.

І це диво, на жаль, сталося. Людмила впевнено лідирувала до першої перебіжки, але бігом суперниці майже наздогнали українку. І, намагаючись збільшити перевагу вона дуже потужно розпочала наступний відрізок, але в пилу боротьби, пропустила поворот, втративши при цьому напевно сотню метрів і кілька десятків секунд. Прийшлося наздоганяти. У підсумку – 4-е місце. Вперше з 2016-го року українка поза призовою трійкою.

 

Після завершення короткої гонки Людмила БАБАК отримала потужну підтримку від товаришів по збірній України, тренерів і просто вболівальників, зокрема після опублікування відео прикрого епізоду на нашому ресурсі у соцмережі Фейсбук — групі «Веслування України».

І з перших метрів довгої дистанції (15,4 км) Людмила захопила лідерство, з кожною позначкою (всього — 4 кола, 3 перебіжки, 1 маленьке коло) збільшуючи перевагу. І ніяких несподіванок не відбулося. Майже дві хвилини переваги перед угоркою Жофією Кішбан.

Як сказала Людмила після фінішу, на короткій дистанції була просто помилка: «Я довела, що є королевою марафону».

 

Джерело: Веслування України