Шестеро запорізьких легкоатлетів стали призерами чемпіонату України

 

9-11 вересня у Луцьку на стадіоні «Авангард» відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих. Він мав відбутися ще у червні і традиційно стати основним відбірковим стартом на чемпіонати світу та Європи, на нього мали приїхати найсильніші українські легкоатлети, й зробити це, здебільшого, зі своїх домівок. Проте повномасштабна війна росії проти України внесла корективи не лише в легкоатлетичний сезон, а й у життя чи не кожної української родини…

Таким чином літній чемпіонат проводився у вересні, легкоатлетична родина знову зібралася в Луцьку. На доріжки й у сектори вже такого рідного «Авангарду» вийшли 441 атлет і атлетка з 24 областей України та міста Києва. Упродовж усіх днів змагань атлетів супроводжував холод і дощ, та навіть це не завадило їм продемонструвати цікаву боротьбу й не зіпсувало радості від зустрічі один з одним.

Запорізьку область представляли вісім легкоатлетів – шестеро з них за підсумками змагань стали медалістами національної першості!

 

Чемпіонкою України на дистанції 400 м стала Катерина Карпюк. У фіналі вихованка ЗТУ Костянтина Михайловича Рурака фінішувала першою с результатом 53.54 сек.

Друге місце у секторі стрибків у висоту виборола молода запорізька стрибунка у висоту Вероніка Крамаренко. Вихованка Миколи Івановича Кардача, ДЮСШ «Спартак», в кращій спробі показала результат 1 м 70 см.

Чоловіча збірна Запорізької області виборола срібні медалі чемпіонату України в естафеті 4х400 м. Запорізький квартет, до складу якого увійшли Роман Кравцов, Андрій Васильєв та брати Барабанови – Микита і Андрій, показав час 41.90 сек.

Доповнив комплект золота і двох срібних нагород Запорізької команди спринтер Микита Барабанов. У фіналі бігу на 400 м вихованець Костянтина Михайловича та Олени Володимирівни Рурак, показав третій час — 47.68 сек.