Футзалісти «АРПІ» достроково стали чемпіонами України

Підопічні Олега Зозулі за тур до завершення чемпіонату стали недосяжними для суперників в очному балансі, обігравши на домашній арені івано-франківський «Ураган-2-КФВ» з рахунком 5:1 (2:1).

У складі запоріжців голами відзначилися — тричі Максим Почебут, а також Андрій Чуднов та Андрій Огнистий.

 

 

22.04.2018

Запоріжжя. ДС «ЗАС».

Футзал. Чемпіонат України (перша ліга).

Другий етап. 5 тур.

«АРПІ Запоріжжя» — «Ураган-2-КФВ» 5: 1 (2: 1)

«АРПІ Запоріжжя»: Гурко, Байдак, Оліщук, Ессаргіні, Сауді, Почебут, Будин, Трубаров, Чуднов, Дубич, Огнистий, Босенко, Литвиненко, Литовченко

Головний тренер: Олег Зозуля

«Ураган-2-КФВ»: Левандівський, Гірка, Кефа, Швед, Горбатий, Душинський, Негелі, Завертаний, Масевич

Головний тренер: Юрій Костишин

Ж.карточкі: Почебут (13)

Голи: Почебут (5, 10, 37), Чуднов (22), Огнистий (37) — Завертаний (17)

Арбітри: Олександр Елшанскій, Андрій Савельєв, Ігор Дудинов

Хронометрист: Володимир Бєляєв

Спостерігач арбітражу: Василь Карабанов

Розвиток рахунку: 1: 0, 2: 0, 2: 1 — 3: 1, 4: 1, 5: 1

 

Помітну нервозність, яка читалася на обличчях господарів ще на розминці, запорожці могли сміливо нівелювати в своїй першій же атаці, коли пас від Халіда Сауді міг допрацьовувати на вістрі Максим Почебут. Кращий бомбардир «АРПІ Запоріжжя» ще скаже своє вагоме слово в звітній зустрічі, але не цього разу. Гості не забарилися з відповіддю — Василь Кефа в упор розстрілював Івана Гурка після передачі через все поле від свого воротаря Тараса Левандівського. Наш кіпер не розгубився і відвів загрозу від власних володінь. Запорожці майстерний шукали щастя біля воріт суперника і на п’ятій хвилині зустрічі були винагороджені за бажання — Максим Почебут завершив комбінацію сильним ударом у ворота. Тарас Левандівський прочитав напрямок польоту м’яча, але після рикошету снаряд все ж опинився в сітці — 1:0. Господарі закрили франківців на їхній половині, але суперник, граючи раскрепощено і без особливої ​​оглядки на результат, сміливо «показував зуби». Принаймні, в Івана Гурка роботи до перерви було досить. Тим не менш, через п’ять хвилин господарі забили знову. Сауді обікрав суперника в центрі поля, а потім виклав на блюдечку пас під удар Максиму Почебуту — 2:0.

 

Юрій Костишин бере тайм-аут і просить підопічних підсилити темп матчу. Ті відповідають плідною роботою в творенні і кілька разів загострюють ситуацію біля воріт Гурко. Правда і «АРПІ Запоріжжя» не відсиджувалися в обороні. Дивом не залетів м’яч в ворота після гарматного удару Андрія Будіна, який припав у хрестовину, а потім багато глядачів напевно повірили в чергове взяття воріт запорожцями в стрімкій атаці за участю Андрія Чуднова і Халіда Сауді. Але м’яч вперто не бажав потрапляти у ворота. Бачачи, як підопічні втрачають якісні моменти, Олег Зозуля вирішив внести поправки в дії команди. Однак, після «хвилини» запорожці несподівано пропустили. Владиславу Завертаний посміхнулася удача, адже після його удару з нульового кута м’яч рикошетом від Андрія Будіна влучив у ворота — 2:1 на 17 хвилині. Гравці «АРПІ Запоріжжя» в кінцівці тайму влаштували пожежу біля воріт гостей — але, удар п’ятою Почебута прочитав Левандівський, а на добиванні Яссин Ессаргіні був не точний.

 

Дебют другого тайму повністю залишився за господарями — небезпечно діяв Оліщук біля воріт Левандівського, але спершу йому не вдалося переграти воротаря, а потім удар Олександра прийняв на себе каркас воріт. Був момент з ударом Почебута і забійний епізод у Сауді. Все це сталося за неповних дві хвилини. Гол вдалося спорудити зі стандарту — завдяки сильному удару зльоту нагадав про свої бомбардирські якості Андрій Чуднов. Відзначимо в цьому гольовому моменті чітке виконання введення м’яча з кутового досвідченого Оліщука — 3:1. Знімати всі питання про переможця в матчі могли Трубаров і Дубич, але в обох епізодах виручив Левандівський. Гра загрузла в центрі поля, хоча у івано-франківців була спроба повернути інтригу. Благо на «стрічці» підстрахував Ессаргіні, якому вдалося винести м’яч практично з порожніх воріт. Гості почали «грати у п’ятого» і знову були близькі до успіху — Халід Сауді виручив Гурко в небезпечному епізоді. На допомогу своїй команді в грі проти додаткового польового гравця Олег Зозуля закликав заявленого сьогодні президента клубу. Едуард Босенко виглядав аж ніяк не гірше за своїх молодших партнерів, грамотно діяв у відборі і пресингу, а потім допоміг Максиму Почебуту в оформленні хет-трику на 37 хвилині. 4:1. Переможну крапку в матчі поставив капітан нашої команди Андрій Огнистий. Гол вийшов курйозним — при спробі приборкати м’яч після удару Огнистого Олександр Гірка все ж дозволив ігровому снаряду перетнути лінію воріт — 5:1.

 

Перемога з переконливою перевагою над «Ураганом-2-КФВ» перед принципової зустріччю на виїзді з одеситами дозволила «АРПІ Запоріжжя» зняти з порядку денного питання про чемпіонство. Але, залишається зробити ще один крок на шляху до чемпіонства — і він куди більш важливий, ніж очкова арифметика. Тут вже справа в чоловічій психології, та й ігроцкому характері. Хочеться вірити, що слова президента нашого клубу про те, що половина команди сьогодні зіграла гірше свого потенціалу, в найближчу суботу підопічні Олега Зозулі змусять забути назавжди.

 

 

Олег Зозуля (головний тренер ФК «АРПІ Запоріжжя»):

«Вітаю свою команду з перемогою! Хочеться швидше закінчити цей сезон, так як видно, що хлопці вже психологічно втомилися і грають через «не можу». Це пов’язано з тим, що у нас був дуже складний сезон. Підготовчий період, «Кубок губернатора», участь в Кубку країни — все це нашарувалося. Додати до цього невелику «лавочку». Видно було, що хлопці хотіли грати, хотіли виграти, але потрібних емоцій ми у них вже не бачимо. Так, команда до нас сьогодні приїхала в день гри і перший тайм пручалася. Трохи ускладнив нам ситуацію безглуздий гол в кінці першого тайму, але попросив хлопців у роздягальні максимально сконцентруватися і відіграти уважно другий тайм. Вважаю, що гра нам вдалася, так як завжди приємно вигравати і тим більше вдома. Але тепер перед хлопцями стоїть завдання обіграти в Одесі «МКВ» і довести, що ми не даремно протягом всього чемпіонату були лідерами і є найсильнішою командою першої ліги. »

 

Юрій Костишин (головний тренер «Урагану-2-КФВ» (Івано-Франківськ):

 

«Перш за все, хочу привітати« АРПІ Запоріжжя »з чемпіонством в першій лізі. Бажаємо успіху і сподіваємося побачити цю команду в новому сезоні в Екстра-лізі. Щодо резюме поєдинку, то перший тайм ми дотримувалися тактичних схем і установки на гру — все виходило. Однак кінцівка, ви бачили, не вийшло. Хотіли як краще, а вийшло як завжди. Але нічого. Трохи складно було грати після дороги, шлях далекий. Будемо тепер робити певні висновки після цього, так як дорога забирає багато сил. »

 

Прес-служба МФК «АРПІ»