Запорізькі пляжні волейболістки припинили свої виступи на чемпіонаті Європи

 

Як ми вже повідомляли, у перший змагальний день європейської першості з пляжного волейболу, що триває в Мюнхені, всі три українських жіночих дуети зазнали поразок. Відповідно, щоби таки продовжити участь у турнірі, сьогодні всім їм необхідно було обов’язково перемагати. До честі наших дівчат, всі вони доклали для цього максимум зусиль, показали міцний спортивний характер і були дуже близькими до такого бажаного успіху, знаходячись від нього буквально за один крок. Але, хоч як прикро, зі своїм завданням впоралися лише сестри Махно які перемогли нідерландок 2:0 (21:19, 25:23).

А ось пари, в яких виступли запоріжанки, Луніна/Давідова та Баєва/Лазаренко свої виступи на превеликий жаль, уже припинили.

 

Група Е

Діана ЛУНІНА/Валентина ДАВІДОВА – Єва ДУМБАУСКАЙТЕ/Герда ГРУДЗІНСКАЙТЕ (Литва) – 1:2 (21:19, 20:22, 13:15).

Цей поєдинок також видався не для вболівальників із слабкими нервами, і багато в чому нагадував вище зазначений. Тут також усе відбувалося виключно на зустрічних курсах: проти ейсу – ейс, проти блоку – блок, а проти разючого «пострілу» — не менш ефектний контрудар.

Відповідно, розв’язка у всіх трьох серіях цього справжнього «пляжного бойовика» наставала у неймовірно жорсткому протиборстві, тому дуже прикро, що українкам вдача посміхнулася лише в першій із них…

Група F

Євгенія БАЄВА/Тетяна ЛАЗАРЕНКО – Река ОРСІ ТОТ/Сара БРАЙДЕНБАХ (Італія) – 1:2 (16:21, 21:19, 17:19)

І цей поєдинок за своїм сюжетом мало чим відрізнявся від двох попередніх. З тією лише різницею, що після стартового сету, ймовірно, вже мало хто сумнівався у кінцевій перемозі італійок, котрі розумілися на майданчику помітно ліпше за українок. Але в другій партії нестачу зіграності наш новостворений дует відчайдушно спробував компенсувати неймовірною загальною самовіддачею – і вийшло! Баєва/Лазаренко вирівняли хід боротьби, трохи шокували суперниць серією відчайдушних «па» у захисті й не дозволили собі помилитися у вирішальному розіграші.

Ну, а на тай-брейку шанси опоненток вже були абсолютно рівними. Тут уже багато що залежало від елементарного фарту, і як же прикро, що в кульмінаційний момент він обрав своїми фаворитками Орсі Тот та Брайденбах…

Таким чином, пари Луніна/Давідова і Баєва/Лазаренко залишають чемпіонат Європи вже після стадії групового раунду. Але за ту гру, яку вони продемонстрували у сьогоднішніх поєдинках, їм абсолютно не має бути соромно!

 

Пресслужба ГО ФВУ