Запорізька молодь виборола срібні медалі чемпіонату Європи з гандболу U-18

 

Шестеро гравців запорізьких гандбольних клубів, у складі збірної України, стали срібними призерами юніорського Євро-2022 (дивізіон В) що проходив у румунській Крайові.

До складу національної дружини увійшли гравці ГК «Мотор»- Касай Андрій, Щербіна Владіслав, Сірик Олександр; «ЗНТУ-ЗАБ» — Плошкін Микита, Римарчук Степан; та “Академії гандболу” — Редькин Дмитро.

На груповій стадії Євро Україна виграла у Австрії 29:26 та Естонії — 34:27, але програла Словаччині — 21:25.

У півфінали синьо-жовті були сильніші за Фінляндію 36:33.

А у фіналі наша команда поступилася Австрії (23:30), хоча початок гри був за синьо-жовтими. Збірна України повела в рахунку (5:2, 6:4, 8:5). Нагадаємо, підопічні Вадима Бражника перемогли австрійців на груповій стадії 29:26, однак зробити це знову не вдалось. Однією з причин стала втрата основного розігруючого команди. Вже на початку матчу травми зазнав запоріжець Андрій Касай, який підходів до фіналу у статусі головного снайпера збірної (23 голи у 4-х матчах). Збірна Австрії перехопила контроль над матчам, виграла перший тайм 15:12 та утримала перевагу після перерви.

 

Найкращим гравцем збірної України у фінальній зустрічі було визнано запоріжця — лівого крайнього Олександра Сірика, на рахунку якого 11 голів з 12 кидків. Ще один запорізьких гандболіст Владислав Щербіна був визнаний найкращим захисником турніру.

Зазначимо, що після матчу українська команда подякувала головним сучасним героям України — воїнам наших Збройних сил, які боронять нас у війні з російським агресором.

 

 

Фінальний матч юніорського Євро-2022 (дивізіон В)

 

Україна — Австрія 23:30 (12:15)

Україна: Писаревський, Мельничук; Мельник, Плошкін 1, Римарчук, Сичов, Касай 1, Редькин 1, Хмілевський, Благодір, Павловський, Щербіна 5, Процюк 4, Коноваленко, Сірик 11.

Тренерський штаб: Вадим Бражник, Вячеслав Лочман, Віктор Горбаха. Олександр Яроцький — масажист.

 

За матеріалами Федерації гандболу України