Викладач ЗНУ втретє став чемпіоном Європи з гандболу

 

З 7 по 10 червня 2018 року в австрійському місті Інсбрук, під егідою  EHF,  відбувся 15 Чемпіонат Європи з гандболу серед ветеранів. У цьому турнірі взяла участь рекордна кількість команд – 43 чоловічі та 20 жіночих збірних. За медалі змагалися майстри ручного м’яча з України, Австрії, Португалії, Хорватії, Італії, Польщі, Чехії, Угорщини, Росії, Білорусі, Іспанії, Словаччини, Словенії, Норвегії, Данії, Латвії, Естонії, Сербії. Україна була представлена трьома чоловічими командами у різних вікових категоріях.

 

У цьому турнірі у складі збірної команди України приймав участь доцент кафедри фізичної культури і спорту Запорізького національного університету кандидат наук з фізичного виховання і спорту МС СРСР та України Дмитро Георгійович Сердюк.

 

Гравці збірної команди України одержали  шість перемог в матчах групового етапу з командами «MAFC Old Boys» (Угорщина); «CAT +45» (Іспанія), «FHK-FIF-Valby» (Данія), «HC Vilmsi» (Естонія), «Budapest OB» (Угорщина). Як підсумок – участь у півфіналі, в якому українські спортсмени переграли гандболістів збірної Португалії «М50 Portugal» з рахунком 15:9, а наступного дня у фіналі у напруженій боротьбі перемогли гравців австрійської команди «Austrian Veterans» 12:7 здобувши титул чемпіонів Європи 2017 р.

Зазначимо, що гравці збірної команди України вибороли цей титул тричі поспіль – у 2016 , 2017  та 2018 році, повідомляє кафедра фізичної культури і спорту ЗНУ.