Вікторія Марчук посіла п’яте місце Паралімпійських Ігор

Цього року вперше в історію Паралімпійських Ігор увійшло тхеквондо. У складі збірної України Запоріжжя представляють дві спортсменки —  Заслужений майстер спорту України Вікторія Марчук, та Юлія Липецька.

Шестиразова чемпіонка світу Вікторія Марчук ще до початку змагань вважалася фавориткою, адже є найтитулованішою паратхеквонлисткою світу. Втім у Токіо на запорізьку спортсменку чекав непростий виклик – на Паралімпіаді об’єднали два класи, і Вікторії довелося боротися зі спортсменками, які мають менші ураження кінцівок, ніж у неї.

Саме така опонентка з іншого класу, росіянка Анна Поддубська, у першому поєдинку вибила Вікторію Марчук з чвертьфіналу. Українка потрапила у втішний турнір, і ціною неймовірних зусиль перемогла суперниць з Афганістану та Азербайджану, які теж представляють інший клас.

Волею долі, суперницею нашої спортсменки в битві за медаль стала та сама росіянка, яка перемогла її у чвертьфіналі. У запеклій битві Поддубська знов обійшла Марчук, і стала володаркою бронзи. Вікторія посіла п’яте місце на своїх перших Паралімпійських Іграх в кар’єрі.