Запорізькі стрибуни у воду мають два золота Кубка України

 

 

У Києві стартував відкритий Кубок України, зі стрибків у воду де окрім українців змагаються представники 5 іноземних країн —  Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії та Сербії.

Перші дні змагань принесли дві золоті медалі представника Запорізької області.

У синхронних стрибках з 10-метрової вишки серед чоловіків, вперше після майже річної перерви, брали участь срібні призери чемпіонату Європи-2019 та фіналісти чемпіонату світу-2019 зі стрибків у воду Олексій Середа та Олег Сербін.

Не дивлячись на велику перерву у тренувальному процесі та травми, хлопці довели, що на даний момент вони є лідерами у цьому виді програми. За підсумками усіх стрибків Олексій та Олег набрали 411,06 бали, саме з такою сумою вони сенсаційно посіли 4 місце на чемпіонаті світу у 2019 році.

 

«Ми дуже раді, що знову стрибаємо разом і так як це перші змагання у цьому році, ми задоволені набраною сумою балів. Сьогодні ми показали свою програму, яку демонстрували на чемпіонаті світу та Європи, обов’язково будемо її ускладнювати. Ми вже пробували нові стрибки, але ще не встигли їх підготувати саме до цих змагань», – так прокоментували свій виступ новоспечені чемпіони прес-службі федерації стрибків у воду України.

У змаганнях жінок на трампліні 3 м підтвердили статус фавориток запоріжанка Вікторія Кесарь та киянка Анна Арнаутова, дівчата набрали 274,56 бали.

Нагадаємо, що Олега Сербіна та Вікторію Кесарь тренує Заслужений тренер України Ірина Дмитрівна Журавльова.

 

Фото – Федерації стрибків у воду України