Запоріжці вибороли два золота і бронзу чемпіонату України з легкої атлетики

 

В Сумах стартував чемпіонат України з легкої атлетики у приміщеннях. В перший день змагань спортсмени Федерації легкої атлетики Запорізької області здобули два золота і бронзу.

 

В фіналі жіночої 60-метрівки Вікторія Ратнікова не лише стала першою, з переконливим відривом від решти суперниць, а й встановила новий персональний рекорд 7,21 сек, який до того ж дозволив їй виконати Майстра спорту України міжнародного класу і став другим в Європейському сезонному листі. Приємним бонусом до цих досягнень стало ще й золото чемпіонату України серед молоді.

Крім золота чемпіонату України у приміщенні, маємо в перший день ще й бронзу. Третє місце в фіналі чоловічої 60-метрівки посів ще один вихованець Костянтина Рурака – Роман Кравцов, з результатом 6.86 сек.

До півфіналу на цій дистанції зуміли пройти Павло Котенко (7.03 сек) та Ян Конящий (7.23 сек). На стадії кваліфікації зупинилися Олександр Ничик (.25 сек ) та Михайло Наріков ( 7.49 сек).

Анастасія Рємєнь вийшла до фіналу чемпіонату України в бігу на 800 м. В кваліфікації запорізька спортсменка показала другий результат серед учасниць всіх забігів 2:11.62(SB). Ще одна представниця ФЛАЗО, Анна Глигало, продемонструвала четвертий час в своєму забігу — 2:18.71.

Також Анастасія Рємєнь кваліфікувалася до півфіналу 400-метрівки (58.13 сек), втім далі не виступала.

Після першого дня семиборства, запоріжець Олексій Касьянов посідає другу позицію чемпіонату України, набравши 3226 очок. Досвідчений багатоборець показав кращий результат в бігу на 60 м — 6.98 сек та був другим у секторі стрибків у довжину з результатом 7 м 25 см. У секторі штовхання ядра Олексій був другим  — 14.49 м та став п’ятим у секторі стрибків у висоту, подолавши планку 1 м 89 см. Завтра у семиборців другий день змагань, а також розпочнуться змагання з п’ятиборства у жінок, де Запорізьку область представлятимуть Анна Касьянова і Анна Бобровник.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області