Запоріжці виграли зимовий чемпіонат України з пляжного волейболу

Дует волейболістів Попов/Гладир незмінно виборюють чемпіонські титули на змаганнях різного калібру. А тому, коли Євген та Дмитро привезли з Харкова «золото» чемпіонату України серед юнаків з зимового пляжного волейболу, ні для кого це не стало несподіванкою. Підопічні Дмитра Павлова, вкотре підтвердили свій клас.
«Чемпіонат хлопці пройшли впевнено, показали доволі непоганий рівень гри. І це при тому, що ми не дуже довго готувалися, адже наразі більше приділяємо уваги класичному волейболу. Тим не менш, навички залишилися. З’явився досвід, тактична зрілість, вони вже починають грамотно грати. І мне як тренера це не може не радувати», – зазначив Заслужений тренер України Дмитро Павлов.


«По-перше, це була дуже важлива перемога, адже на кожному турнірі ми набираємо бали. І якщо ми наберемо певну кількість очок для наступного туру, то будемо грати з не такими сильними суперниками», – Євген Попов та Дмитро Гладир, переможці 1-го туру Чемпіонату України серед юнаків.

Окрім Євгена та Дмитра оскаржити звання чемпіона мав усі шанси ще один вихованець СК «МОТОР СІЧ» — Нікіта Онищенко в парі з Владиславом Омельчуком із Рівного. Втім, злощасний грип втрутився у плани хлопців і не дозволив показати свій максимум. Нікіта та Владислав зупинилися за крок до п’єдесталу, однак все одно поклали до своєї скарбнички заповітні рейтингові бали.
«В принципі, завдання мінімум вони виконали, але справа в тому, що напарник Нікіти захворів. Втім, ми готувалися, провели два тренування. Тож, хвороба нас трішки підкосила. А зараз вже естафету взяв Нікіта», зазначив Заслужений тренер Дмитро Павлов.
2 тур відбудеться у лютому в Ужгороді, втім волейболісти на нього не поїдуть через далеку відстань та підготовку до найближчих стартів. Фінальні ж зустрічі 1 та 3 березня прийматиме Запоріжжя. Не забувають хлопці разом із наставником і про Дитячу Лігу, щоправда, з волейболу класичного. До слова, наразі команди йдуть у лідерах і мають можливість знову піднятися на найвищий щабель п’єдесталу пошани.

 

Анна Солошенко