«АРПІ Запоріжжя» достроково став переможцем групи «Схід» чемпіонату України

«АРПІ Запоріжжя» відсвяткував сьому перемогу в чемпіонаті, обігравши в домашній зустрічі одеський «МКВ» з рахунком 4: 2 (2: 0, 2: 2) і за два тури до фінішу забезпечив собі перше місце в групі «Схід» Першої ліги чемпіонату України з футзалу.

 

11.02.18

Запоріжжя. ДС «ЗАС».

Футзал. Чемпіонат України (Перша ліга).

Зона «Схід». 10 тур.

«АРПІ Запоріжжя» — «МКВ» (Одеса) 4: 2 (2: 0, 2: 2)

«АРПІ Запоріжжя»: Гурко, Куліш (нв), Оліщук, Чуднов, огнистої, Литовченко, Ессаргіні, Сауді, Трубаров, Почебут, Фіде, Литвиненко (нв), Дубич (нв), Швиденко (нв)

Головний тренер: Олег Зозуля

«МКВ»: Чумак, Моторний, Йапарама, Златов, Опарівській, Гай, Наконечний, Муртузаліев, Варванец, Гнатенко, Боркута, Савенко, Заєць

Головний тренер: Роман Смирнов

Ж.карточкі: «АРПІ» — Фіде (13)

Голи: Трубаров (15), Почебут (20), Сауді (28), Литовченко (35) — Моторний (25), Опарівською (40)

Розвиток рахунку: 1: 0, 2: 0 — 2: 1, 3: 1, 4: 1, 4: 2

Арбітри: Сергій Черноусов (Херсон), Ярослав Опришко (Кременчук), Ігор Дудинов (Дніпро)

Суддя-хронометрист: Володимир Бєляєв

Інспектор: Микола Зубко (Черкаси)

 

З огляду на діаметральну полярність ситуацій, в яких знаходилися обидва суперники перед зустріччю, прогнози щодо переможця могли здатися зовсім недоречними. Одесити, декларуючи збереження цілей боротьби за другу сходинку в зональному квартеті, природно мали бажання вивезти із Запоріжжя повноцінні очки. У господарів переможні наміри були підкріплені не тільки мотивацією реабілітуватися в очах своїх шанувальників за образливий програш тижневої давності, а також постаратися зміцнити своє лідерство і набути впевненості перед інтригуючими матчами плей-офф.

 

Як у попередніх трьох очних матчах чемпіонату звітна гра почалася з розвідки. Суперники добре вивчили один одного і обережно приступили виконання тактичних планів. За стартові п’ять хвилин запам’яталися напівмоменти за участю Йапарами і Почебут, а також небезпечний штрафний поблизу володінь Гурко, який нераціонально використовував капітан «МКВ» Антон Гай.

 

Багато глядачів сьогоднішнього матчу погодяться, що практично половину тайму господарі не відрізнялися силовою боротьбою з властивим їм швидкісним режимом роботи, але варто було тільки запорожцям повноцінно включитися в роботу як почали виникати по справжньому небезпечні моменти біля воріт одеситів. На 11 хвилині Ессаргіні розстрілював Чумака з близької відстані. Втім, гості відповіли небезпечною комбінацією, коли передачу з глибини поля Олексія Моторного міг замкнути в ворота «АРПІ» Володимир Опарівською.

 

Перший забитий м’яч вболівальники побачили на 15 хвилині. Халід Сауді впевнено розібрався з двома захисниками на фланзі і віддав точний пас на Михайла Трубарова, який знаходився без опіки на семиметрової «стрічці». Свого шансу забити другий гол в поточному чемпіонаті Трубаров не упустив — 1:0. Деякий час потому пішла швидкісна контра у виконанні Сауді і Почебут — Чумак закрив епізод впевненою грою на виході, але тривожний дзвіночок вчасно оцінив наставник одеситів Роман Смирнов. Збити темпоритм тайм-аутом головкому «МКВ» вдалося, але ось після хвилини запитаної на останній хвилині Олегом Зозулею одесити все ж пропустили. Запорожці видали розгонисту і впевнену атаку з другим «ассистом» від Сауді і красивим завершальним ударом Максима Почебута — 2:0.

 

Дебют другого тайму залишився за гостями. У Гурко з’явилася робота, з якою він успішно справлявся до 25 хвилини. Гості додали в агресії, швидкості і зусиллями Олексія Моторного зуміли скоротити різницю в рахунку — 2:1.

 

Складно сказати, як міг би скластися подальший хід поєдинку, але сьогодні явно був день нашого 11-го номера. Активний Халід Сауді в звітній зустрічі був насправді на висоті, що не забув довести на 28 хвилині, коли блискуче впорався із захисником в боротьбі на фланзі і обіграв в «темп» воротаря одеситів — 3:1. Гол вийшов не просто красивим, але і архіважливим з точки зору подальшої розкладки.

 

Незважаючи на активний пресинг гостей, запорожці не упустили нитки гри і злагоджено відпрацьовували в захисних діях.

З огляду на гольове положення, Роман Смирнов досить рано вирішив вдатися до використання додаткового гравця і одразу ж за це поплатився. Перша ж обрізка і Ростислав Литовченко зі своєї половини поля точно вистрілив в порожні ворота — 4:1. До слова, варто привітати недавнього дебютанта «АРПІ Запоріжжя» з першим забитим голом.

 

Йшла 35 хвилина. Здається, не варто особливо нагадувати про грудневому протистоянні «АРПІ» з одеситами, коли гостям за рахунку 5:1 на користь запоріжців по завісу гри буквально за хвилину вдалося забити три голи і миттєво загострити здавалося б вже остаточно програний поєдинок до межі. Але сьогодні команда Олега Зозулі подібних вільностей собі не допустила. Пропущений гол на останній хвилині від Колінса Йапарами, який арбітри чомусь записали в актив Опарівською, для гостей став слабкою втіхою — 4: 2.

 

Роман Смирнов (головний тренер ФК «МКВ» (Одеса):

«Ми виглядали сьогодні важче ніж« АРПІ ». Ми поступилися функціонально, але при всьому при цьому ми програли, перш за все, через власні помилки. Яку гру поспіль нам не вдається виправити основні промахи. Напевно, гравці не можуть поки перебудуватися і почати аналізувати свої проблемні моменти. Програвши перший тайм, ми змогли загострити інтригу, забивши один гол. Але, тут же ми пропустили третій м’яч, який став наслідком ланцюга власних помилок. Звичайно, цей гол зіграв негативну роль в психологічному плані для нашої команди, але, тим не менш, ми мали хороші шанси забити в грі з додатковим польовим гравцем. Причому могли забити і два і три м’ячі. Варто зазначити, що цей матч показав важливість кожного пропущеного гола і як потім може розгортатися ситуація в одну або іншу сторону. На жаль, сьогодні ми пропускали голи, які сприятливо відбилися на загальній картині поєдинку на користь наших суперників.»

 

Олег Зозуля (головний тренер ФК «АРПІ Запоріжжя»):

«Перш за все, хочу подякувати вболівальникам, які сьогодні прийшли нас підтримати незважаючи на програш з великим рахунком у останньому матчі з черкаським« Дніпром ». Розумів, що сьогодні нам буде дуже складно, адже тепер всі команди вже на нас налаштовуються відповідним чином. Попросив хлопців, щоб була цілковита самовіддача і концентрація в захисті. Контратаки це наш хліб, тому з цим елементом команда справляється.

У першому таймі було помітно, що хлопці хвилюються, але потім ситуація виправилася. Так, було видно, що не вистачає активних дій без м’яча. Над цим потрібно ще працювати! У перерві розібрали помилки і почали спочатку грати за рахунком, але після пропущеного м’яча гравці змогли зібратися і дотиснути суперника. Хочеться вірити, що після ще одного непростого домашнього матчу проти «СумДУ» 25 лютого у команди буде зовсім інший настрій. Ми вже виконали завдання на першому етапі чемпіонату, а зараз команда повинна розкріпачитися після тривалого складного психологічного періоду. Жоден ігровий колектив не може працювати на граничних швидкостях і емоціях весь сезон. Потрібно дати гравцям пережити цей момент. Поки ж належить робота над помилками і підготовка до найбільш відповідальної частини сезону! »

 

Пресс-служба ФК «АРПІ Запоріжжя»