У Запоріжжі відбувся фінальний етап зимового чемпіонату України з пляжного волейболу

З 10 по 12 березня на базі спортивного комплексу «Мотор Січ» проходив фінал зимового Чемпіонату України з пляжного волейболу серед юнаків до 15 років. Такий чемпіонат проходить в Запоріжжі вперше. В змаганнях прийняло участь 35 команд юнаків зХарківської, Запорізької, Рівненської, Київської, Закарпатської, Кіровоградської, Херсонської та Донецької областей.

 

Серйозна боротьба за І-ІІ місця в фінальній грі була між командами Харківської та Запорізької областей. У підсумку перемогу вирвали більш досвідчені харків’яне, які останні кілька років тримають лідерство у юнацьких волейбольних змаганнях.

 

 

І місце – Яковлєв Борис/Гетьман Назар (Харків/Бахмут)

ІІ місце – Онищенко Микита/Гладирь Дмитро (Запоріжжя)

ІІІ місце – Баранов Іван/ Бойко Євген (Первомайський/Нова Каховка)

 

 

Пляжному волейболу в Україні 20 років. Репутацію лідируючого регіону в розвитку пляжного волейболу на протязі 20 років займає Запорізька область. Вперше в 1997 році бронзовими призерами чемпіонату України стала пара запоріжців – Андрій Букін і Юрій Симоненко. Чемпіонами та призерами національних чемпіонатів ставали Микола Бабич та Сергій Михайлов, Олег Ніколаєв, Дмитро Худолей, Ярослав Гордєєв та Владислав Ємельянчик.

 

Найтитулованішим запорізьким «пляжником» є Сергій Попов, який разом з сумчанином Валерієм Самодай ставали чемпіонами Європи та Світу серед юніорів та молоді. У жіночих чемпіонатах та Кубках України найкращих успіхів досягли волейболістки «Орбіти»: Тетяна Будко, Ольга Дробишевська, Валентина Давідова та Євгенія Щипкова.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА