У Запоріжжі відбулася зустріч олімпійських поколінь

  На передодні новорічних свят у Запоріжжі відбулось спортивне свято  «Естафета олімпійських поколінь», організований Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Запорізьким обласним відділенням НОК України. Учасниками свята стали спортсмени-олімпійці минулих  та майбутніх олімпійських ігор, тренери, всі робітники сфери фізичної культури та спорту, які своєю працею та перемогами прославляють наш край в усьому світі. 

У рамках заходу ветеранів олімпійського спорту було відзначено нагородами облдержадміністрації та обласної ради. Зокрема, на честь 80-річного ювілею орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» I ступеня нагороджено заслуженого тренера України з гандболу, заслуженого працівника фізичної культури та спорту України ЛЕОНІДА РАТНЕРА, який у 2003 році привів українську жіночу збірну з гандболу до квартету найсильніших команд чемпіонату світу, а на літніх Олімпійських іграх 2004 року в Афінах — до бронзових нагород.

Для найприємнішої  місії вручення Подяк кращим спортивним працівникам області, провідним тренерам і спортсменам було запрошено НАТАЛІЮ ФЕДОРІНУ ВЛАСОВУ, начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації і ВОЛОДИМИРА ЄВГЕНІЙОВИЧА ЛОБАНОВА, голову  регіонального відділення НОК.

 

За словами начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталії Власової, цей захід уже став традиційним і щороку напередодні новорічних свят збирає разом олімпійську еліту області.

 

Протягом свята присутні гості здійснили екскурс в далеку історію. Згадали імена всіх медалістів олімпіад та їх наставників, які уславили своїми досягненнями запорізький спорт. А також на гостей та учасників заходу чекала святкова розважальна програма за участю талановитої молоді Запорізького краю.

Запорізьке обласне відділення НОК України