БК «Запоріжжя-ZOG» в наполегливій боротьбі програє «БІПІ»

Немає сумніву, що запорізькі баскетболісти прибули до чорноморського міста з прагненням перервати серію поразок, яких зазнали на старті чемпіонату Суперліги. Втім, і одесити, мабуть, вважали, що одна перемога у трьох матчах їх явно не прикрашає, тож уже в дебюті зустрічі заволоділи ініціативою і створили відрив у 8 пунктів (9:1). Зусиллями Євгена Ворніка, Богдана Ясиненка та Андрія Мироненка гостям вдалося скоротити відставання до двох очок, але надалі хід подій на ігровому майданчику контролювали одесити. Запоріжцям відводилася роль наздоганяючих, з якою вони завдяки настирливості Ясиненка та Кожемякіна начебто непогано впоралися: на першу перерву суперники пішли за триочкової переваги господарів – 21:18.

 

Майже рівне суперництво на паркеті тривало перші чотири хвилини другої чверті, а згодом одесити знов оволоділи ініціативою за рахунок вправних дій Клима Артамонова (у першій половині зустрічі він спромігся записати до власного активу 13 очок і 6 результативних передач), Ефіанаї Танкслі (13 пунктів) і Олександра Тищенка (9 + 4 підбирання). У складі БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» у цей ігровий відрізок запам’ятався Андрій Мироненко, котрий двічі влучав у кільце з-за дуги. Втім, це не завадило команді Вадима Пудзирея кілька разів створювати відриви у 12 – 13 очок.

 

На велику перерву суперники пішли за рахунку 49:36 на користь БК «БІПА-ОДЕСА». І лише наприкінці третьої чверті запоріжцям, серед яких неабиякою активністю відзначався Богдан Ясиненко, вдалося скоротити відставання до 7 очок.

 

У заключній чверті підопічні Валерія Плеханова були близькі до того, щоб перевести гру в овертайм. Судіть самі, відставання п’ять разів (!) скорочувалося до п’яти пунктів, а на більше у гостей не вистачало ані сил, ані майстерності. Тим більше, що через перебір фолів достроково завершили гру Ворнік і Нікітін. Для одеської команди, яка за великим рахунком укомплектована більш кваліфікованими виконавцями, завдання довести гру до логічної перемоги не виглядало занадто складним.

 

БК «БІПА-ОДЕСА» — БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG». 84:77 (21:18, 28:18, 14:20, 21:21). Одеса. 13 жовтня. УСК «Одеса». 600 глядачів.

Судді: В. Ісаченко, О. Широбоков, О. Раєвський.

БК «БІПА-ОДЕСА»: Танкслі (20 + 6 підбирань), Артамонов (18 + 7 передач), Бєліков (11 + 8 підбирань), Кривцов (7 + 5 підбирань), Алфьоров (5); Ходов (6), Воєвода, Сліпенчук (5 передач), Тихонов (5), Волчанов, Тищенко (12 + 7 підбирань).

БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Щепкін (8), Ясиненко (18), Кожемякін (11), Мироненко (13 + 10 підбирань), Овдєєнко (9); Кондраков (6), Буц, Лук’янов, Нікітін (4), Ворнік (3), Анісімов (5).

Кидки з гри: 2-очкові – 27/52 – 16/33; 3-очкові – 5/19 – 6/15. Штрафні кидки: 15/23 – 27/36.Підбирання м’яча: 21/18 – 25/9.

 

 

Прес-служба БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»