У Запоріжжі відзначили молодих борців та дзюдоїстів

 

Початок вересня став щедрим на медалі для молодих запорізьких спортсменів – по дві нагороди привезли представники нашого краю з кадетського чемпіонату світу з греко-римської боротьби та Кубку Європи з дзюдо. Причому на обох завоювали золото і бронзу.

 

Перспективних  борців та дзюдоїстів з успішним виступом привітали у Запорізькій облдержадміністрації.

На церемонію запросили чемпіонку Кубка Європи з дзюдо Марію Скору (-57 кг), та бронзового призера континентального Кубка Данила Гуцола (-100 кг), які тренуються під керівництвом заслуженого тренера України Андрія Бондарчука.

 

Марія розповіла, що на шляху до золота провела чотири зустрічі. А найважчим був фінальний поєдинок проти суперниці з Італії.

 

— Найбільше я  налаштовувалася на фінальну зустріч. Тому що вона була найбільш відповідальною. Поєдинок тривав трохи більше двох хвилин, я не розраховувала звичайно на такий результат. Тому що більшість зустрічей я борюся до кінця. А ця зустріч завершилася раніше, ніж я сама очікувала, — поділилася враженнями новоспечена переможниця Кубка Європи, Марія Скора.

Також відзначили і підростаюче покоління запорізьких борців греко-римського стилю, які відзначилися на нещодавніх чемпіонатах світу і Європи серед молоді, та їх наставників — ЗТУ Євгена Черткова, Мурада Саргсяна та Валерія Брильова. На світовій першості в Афінах чемпіоном став Владислав Кузько (46 кг), бронзу завоював Олександр Євдокимов (100 кг). А на континентальній першості серед кадетів сріблом відзначився Мирослав Солов’ян (54 кг).

 

-Я їхав на чемпіонат світу і дуже хотів взяти цю золоту медаль. Адже хотів гідно піти з кадетської боротьби і перейти в молодіжну. Боровся я на чемпіонаті світу чотири зустрічі. Найважча для мене була перша зустріч. Адже. Як почнеш – так далі і піде, тому намагався якомога краще налаштуватися, відчував деякий мандраж, — розповів чемпіон світу з греко-римської боротьби серед кадетів Владислав Кузько.

Високі досягнення наших спортсменів та їх тренерів було відзначено грамотами облдержадміністрації.

 

-Наші запорізькі спортсмени знову показали високий клас, знову зайняли призові місця. І знову довели усім і в Україні і в усьому світі, що запорізький спорт  є, буде! Що ми будемо тільки рости і підіймати планку, — відзначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталія Власова, вітаючи переможці та призерів міжнародних змагань.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ