Бердянські школярки допомогли збірній України стати четвертою на ЧЄ U-16

 

Дівоча збірна України з баскетболу стала четвертою на чемпіонаті Європи серед команд до 16 років у дивізіоні Б. Протягом континентальної першості наша дружина відчайдушно змагалася за призові місця, і право перейти з наступного сезону до дивізіону А.

 

Чимало зусиль докладали до цього дівчата з Бердянська – Вероніка Космач, Мирослава Топчій та Олена Попова. На груповому раунді українки здолали команди Словенії (66:54), Молдови (73:17), та Ірландії (68:46). Це вивело дівчат до плей-оф чемпіонату Європи, де у чвертьфіналі українки в непростій боротьбі здолали Португалію (67:64).

 

Першої поразки наші дівчата зазнали у півфіналі, від датчанок, 38:54 і вирушили боротися за 3-4 місця з Грецією. Тут українкам знов не пощастило – вони поступилися 36:53 (12:14, 4:11, 7:18, 13:10) і посіли четверте місце чемпіонату Європи у дивізіоні Б. Втім все одно це кращий результат збірної України цієї вікової категорії за останні багато років, наприклад торік на чемпіонаті Європи наші дівчата були 14-ми.

 

Чимала заслуга в цьому бердянських дівчат — Вероніка Космач стала четвертою за результативністю на турнірі, набравши за 8 матчів 143 очки, а Олена Попова була третьою  в чемпіонаті за кількістю асистів — 34 (4,3 в середньому за гру).

 

Додамо, що чемпіонками Європи стали кривдниці українок у півфіналі – збірна Данії, яка  у фінілі мінімально перемогла Бельгію 74:73.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ